Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков имал голямо доверие на Рашков, но не каза нищо конкретно за КПКОНПИ

Политика

Петков имал голямо доверие на Рашков, но не каза нищо конкретно за КПКОНПИ

Петков имал голямо доверие на Рашков, но не каза нищо конкретно за КПКОНПИ - Tribune.bg
Снимка:

Слухове не коментирам, отсече вътрешният министър по повод спрягането на името му за шеф на комисията

„Антикорупционната комисия не прави нищо в този момент. Коалиционните партньори трябва да се обединим и да кажем, че трябва ново ръководство”, коментира премиерът Кирил Петков пред журналисти на връх Околчица.

По думите му новият председател на КПКОНПИ трябвало да е човек, който да я ръководи така, че тя да работи усилено в посока изпълнение на предизборните обещания на управляващите да се преборят с корупцията. „Коалицията е сложна, всеки трябва да даде своите представители, но аз мисля, че достатъчно чакахме – този инструмент трябва да бъде използван срещу корупцията в България”, подчерта Петков.

Дали вътрешният министър е подходящ за ръководството на КПКОНПИ, Петков каза: „Рашков се бори много добре в този момент като министър на вътрешните работи. Аз лично му имам голямо доверие”, посочи той. И допълни: „За самите кандидатури за КПКОНПИ нямаме никакви лица, които искаме да казваме. Трябва да има съгласуване. Не е добре преди да е съгласувано с коалиционните партньори, да се говори по медиите”, добави още той.

Самият Бойко Рашков отрече слуховете, че ще бъде освободен от поста си и ще заеме овакантеното място в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

„Слуховете не коментирам”, заяви Рашков пред bTV.

Припомняме, че правителството обяви готовност да раздели комисията на две и да ѝ даде огромни правомощия - за борба с корупцията и за конфискация на незаконно имущество. Месеци по-късно такъв закон обаче все още няма.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети