Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков иска външно да привика Херо Мустафа за РС Македония

Политика

Петков иска външно да привика Херо Мустафа за РС Македония

Снимка:

Когато нашите държавни институции си мълчат в такива случаи, потвърждаваме тезата, че не сме държава, а територия, обявиха АБВ

„Настояваме външният министър да извика посланика на САЩ и да реагира много остро на бруталното вмешателство в нашите вътрешни работи“. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция във връзка с писмата на двама американски сенатори за Република Северна Македония, предаде Агенция "Фокус".

„Когато нашите държавни институции си мълчат в такива случаи, потвърждаваме тезата, че не сме държава, а територия. Трябва да се научим да защитаваме националното си достойнство, след като 10 години сме забравили този начин на поведение“, каза още лидерът на АБВ.

Румен Петков коментира и темата с преговорите за правителство. Той приветства енергията и резултатите от някои от заседанията на работните групи. „Много човешки настоятелно моля участниците в тези заседания, да говорят помежду си, а не на публиката. Хубаво е, когато има откритост, хубаво е, когато обществото е част от разговорите“, допълни още той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема