Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков иска външно да привика Херо Мустафа за РС Македония

Политика

Петков иска външно да привика Херо Мустафа за РС Македония

Петков иска външно да привика Херо Мустафа за РС Македония - Tribune.bg
Снимка:

Когато нашите държавни институции си мълчат в такива случаи, потвърждаваме тезата, че не сме държава, а територия, обявиха АБВ

„Настояваме външният министър да извика посланика на САЩ и да реагира много остро на бруталното вмешателство в нашите вътрешни работи“. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция във връзка с писмата на двама американски сенатори за Република Северна Македония, предаде Агенция "Фокус".

„Когато нашите държавни институции си мълчат в такива случаи, потвърждаваме тезата, че не сме държава, а територия. Трябва да се научим да защитаваме националното си достойнство, след като 10 години сме забравили този начин на поведение“, каза още лидерът на АБВ.

Румен Петков коментира и темата с преговорите за правителство. Той приветства енергията и резултатите от някои от заседанията на работните групи. „Много човешки настоятелно моля участниците в тези заседания, да говорят помежду си, а не на публиката. Хубаво е, когато има откритост, хубаво е, когато обществото е част от разговорите“, допълни още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати