Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: Конкуренцията между ПП-ДБ и ГЕРБ доведе до добри резултати

Политика

Петков: Конкуренцията между ПП-ДБ и ГЕРБ доведе до добри резултати

Петков: Конкуренцията между ПП-ДБ и ГЕРБ доведе до добри резултати - Tribune.bg
Снимка:

"ПП-ДБ и ГЕРБ, конкурирайки се, постигнаха резултати като промяната на Конституцията и приемането на прозрачен бюджет, от които съм много доволен". Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

"Ние с ГЕРБ се конкурираме непрекъснато, но в същото време направихме много неща. Постигнахме резултати: приемането на промените в Конституцията, приемането на прозрачен бюджет, в който няма нищо скрито покрито“, заяви той пред бТВ и добави, че веднага след приемането на Конституцията е получил поздравления от нидерландския премиер Марк Рюте.

Според него конкуренцията е донесла добри резултати и за икономиката: доходите се качват с двуцифрени числа, дефицитът ще завърши под 3%, качихме пенсиите с 11%, а инфлацията намалява.

"Алтернативата на това управление беше да влезем в шести, седми, осми служебен кабинет, но държавата все повече щеше да губи посока“, каза Петков.

На въпрос какво ще се случи при ротацията на 1 март 2024 г., той заяви, че преди да се стигне до нея партиите ще се сблъскат за това кой да оглави регулаторните агенции.

"Очаквам първите страшни двубои на ниво регулатори. ПП-ДБ се събрахме, присъстваха Христо Иванов и Атанас Атанасов. Всеки един от нас има задачата да помисли кой е най-добрият човек, който трябва да се излъчи“, заяви Петков и посочи, че ако ГЕРБ и ДПС направят същото, тогава дискусията ще е по-лека.

"Ще изберем свободен и добър професионалист, а не верен“, каза още съпредседателят на ПП-ДБ.

Той помоли българските граждани да извинят управляващите за драмите, на които са станали свидетели през последните 6 месеца, откакто управлява кабинетът „Денков-Габриел“, но подчерта, че са се случили хубави неща за гражданите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети