Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков много държи задължително ГЕРБ да сформират правителство

Политика

Петков много държи задължително ГЕРБ да сформират правителство

Петков много държи задължително ГЕРБ да сформират правителство - Tribune.bg

Според бившия премиер инфлацията в Европа е виновна, че не са първи. Не се вижда в обща група с ДБ, тъй като ПП не са „десни“

„Мисля, че е задължително ГЕРБ да сформира правителство, защото в противен случай ще се окаже, че през цялото време са правили една реторика, че знаят как да направят ред в хаоса и всички техни обещания, а не могат реално да носят политическата отговорност“. Това заяви пред БНТ лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„ПП ще е в позиция на конструктивна опозиция“, обещава още той.

„Няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС, ние сме последователни. Първата политическа сила носи голяма отговорност. Отказваме да преговаряме с ГЕРБ. ГЕРБ имат голям избор, ДПС е логичен коалиционен партньор, например и „златен пръст“ от „Възраждане“. При всички тези възможни комбинации би било безотговорно първата политическа сила да не сформира правителство, не е лесно, но това е отговорността да си победител“, каза Петков.

„Всичко, което върви срещу модела нулева толерантност към корупцията, всичко, което е срещу пенсионерите да бъдат с ниски пенсии, а 6 фирми да получават пари - ще се борим, ще бъдем гласна опозиция“, каза той.

„През последните 7-8 месеца инфлацията заля цяла Европа и животът стана много скъп, много хора се разочароваха, те са в малките населени места и решиха да не отидат да гласуват“, добави лидерът на „Продължаваме промяната“.

Кирил Петков подчерта, че няма да се сливат парламентарни групи, например между ПП и „Демократична България“.

„Това не е резултатът, на който се надявахме. Ако ни сложите между дясно и ляво, ние сме точно център“, каза още Кирил Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати