Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков на крака в НС, за да каже хубави думи за мъжа на Лена Бориславова

Политика

Петков на крака в НС, за да каже хубави думи за мъжа на Лена Бориславова

Петков на крака в НС, за да каже хубави думи за мъжа на Лена Бориславова - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът жертвал обедната си почивка, за да каже за Мирослав Иванов: „Той е един от много свестните, много изпълнителни, всичко прави по правилата“

Премиерът Кирил Петков се появи неочаквано в парламента, за да подкрепи зам.-председателя на Народното събрание Мирослав Иванов от „Продължаване промяната“. В момента депутатите обсъждат искането за предсрочно освобождаване на Иванов като заместник-председател на парламента, съгласно парламентарния правилник. Искането е на опозицията.

Петков пристигна в Народното събрание малко преди оставката на Иванов да се гледа в пленарната зала. На влизане в сградата на парламента той не разговаря с журналисти, а влезе директно в стаята на „Продължаване промяната“, където повече от 20 минути говори с депутатите.

„Причината, заради която съм тук по време на моята обедна почивка, е исках да дам моята подкрепа и към Мирослав, защото искането за неговата оставка е абсолютно необосновано. Той е един от много свестните, много изпълнителни, всичко прави по правилата. И заради тази провокация, просто беше хубаво да видя цялата си група, да покажем колко ни е важно той като наш депутат и представител на Народното събрание да го подкрепим. И съм щастлив, че цялата група е много единна“, обясни целта на посещението си в парламента Кирил Петков в кулоарите на Народното събрание.

Предложението за отстраняването му дойде от ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”, които преди ден внесоха официално искане за това.

Причина за това станаха действията на Иванов на заседанието в петък, след като той отне думата на Десислава Атанасова от ГЕРБ. Мотивът на вносителите е, че Иванов не се справя с воденето на заседания, както и че има процедурни пропуски.

Дали има и друг повод за посещението на Кирил Петков в Народното събрание не стана ясно. На журналистически въпрос каква е цената на втечнения газ от САЩ, той избяга.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати