Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков на съвместното заседание с РСМ: Диалогът ще измести национализма и езика на омраза

Политика

Петков на съвместното заседание с РСМ: Диалогът ще измести национализма и езика на омраза

Петков на съвместното заседание с РСМ: Диалогът ще измести национализма и езика на омраза - Tribune.bg
Снимка:

Добросъседството било функция на усилена работа

Започна съвместното заседание между правителствата на България и Северна Македония, което се провежда в Резиденция „Бояна“ в София.

„Днес очаквам първи реални резултати, каквито искат гражданите на България и на Република Северна Македония“, каза Кирил Петков в началото на съвместното заседание на правителствата на България и РСМ като посочи, че най-важно е благополучието на двата народа.

„Няма нещо по-добро от това да работим заедно, да има отворена икономика, свързана инфраструктура, общ културен календар, да говорим заедно за европейската интеграция и да следим и общите теми, включително историята и човешките права“, добави Петков.

Той изрази своята увереност, че диалогът и конструктивната работа ще изместят национализма, езика на омраза, дискриминационното поведение. Добросъседството било функция на усилена работа с ясни цели, категоричен беше българският премиер.

Министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски благодари за поканата и сърдечното посрещане. Той определи като успех днешната среща и разговорите между двете правителства, тъй като тя е само седмица след посещението на Петков в Скопие. Има сформирани 4 работни групи, които през предстоящите месеци щели да задълбочат двустранното сътрудничество, както и да дадат реални резултати от взаимен интерес.

Двамата премиери имат среща на четири очи. В края на съвместното заседание на двете правителства ще бъдат подписани двустранни документи, ще има и изявление за медиите.

МСМС

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати