Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков заговори за обвинение срещу Асен Василев: „Просто срам“. То пък се оказа измислица на Рашков

Политика

Петков заговори за обвинение срещу Асен Василев: „Просто срам“. То пък се оказа измислица на Рашков

Петков заговори за обвинение срещу Асен Василев: Просто срам. То пък се оказа измислица на Рашков - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Кирил Петков се възмути от решението на прокуратурата да образува досъдебно производтво срещу Асен Василев по сигнал на „Инса ойл“.

„Две години не успяха да направят производство за другия казус, сега ако са успели да направят за една компания, които бяха част от паниката за горивото – просто срам“, заяви Петков, визирайки медийните изяви на Васил Божков-Черепа срещу бившите управляващите.

Новината за повдигането на обвинение дойде от вътрешния министър Бойко Рашков, който хвърли бомбата пред журналисти в парламента.

Рашковата новина пък се оказа измислена и беше опровергана от Спецпрокуратурата.

„Не е образувано досъдебно производство срещу Асен Василев, защото в Наказателно-процесуалния кодекс се казва, че досъдебно производство се образува за извършено престъпление, а не срещу лице. Фигурата на обвиняем излиза само след достатъчно събрани доказателства за извършено престъпление", заяви говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев. Повод за думите му са изказвания на вътрешния министър Бойко Рашков пред журналисти, че „Главният прокурор Иван Гешев си е счупил краката, за да образува досъдебно производство срещу финансовият министър Асен Василев“. По думите на Рашков сигналът е дошъл от фирма "Инса Ойл".

Думите на Петков дойдоха по време на брифинг в Министерски съвет по повод авария в при тестване на мощности на ПАВЕЦ „Чаира“. Премиерът заяви, че няма да има засегнати хора и човешки животи. Разпоредил е на МВР и ДАНС да направят проверки, като те вече пътували към мястото на събитието.

„Договора за ремонт е подписан от ГЕРБ, ще се направи пълна проверка, за да се избегне подобен инцидент за следващата турбина, която трябва да влезе в експлоатация до три седмици. Борим се да намалим цената на тока, щеше да помогне“, коментира Петков, според когото, ако тази турбина е заработила е можело да се намали цената на електроенергията.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети