Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков не съжалява за уволнението на Янев, ще превърне Варна в логистичен склад за украинско зърно и слънчоглед

Политика

Петков не съжалява за уволнението на Янев, ще превърне Варна в логистичен склад за украинско зърно и слънчоглед

Петков не съжалява за уволнението на Янев, ще превърне Варна в логистичен склад за украинско зърно и слънчоглед - Tribune.bg
Снимка:

Искам да ви благодаря за лидерството, което показахте не само за Украйна, но и за целия свят. Украйна ще победи в тази война и всички демократични страни ще застанат зад вас – няма съмнение в мен, че това е единственото нещо, което може да се случи. Това заяви  Кирил Петков по време на срещата си с Владимир Зеленски.

„Благодаря ви за изключителното обсъждане, което проведохме днес. България с радост ще превърне Варна в логистичен хъб на зърно и слънчоглед. Когато говорихме за енергийна сигурност, България може да бъде инструмент за енергийната сигурност на Украйна и може да доставя газ от терминалите за втечнен газ от Гърция и Турция и ще даде на двете държави допълнителен приток на гориво", посочи Петков.

Той  благодари за помощта за евакуацията на българските моряци.

„Не съжалявам, че уволних министъра си на отбраната, когато използва определението специална военна операция, никой не трябва да казва нищо друго, когато вижда такива ужасяващи картини, като война срещу свободния свят и война срещу цивилни”, заяви министър-председателя.

По думите на Зеленски Украйна е готова да снабдява България с електроенергия, както и да съдейства за диверсификацията на газа през Трансбалканския газопровод. Той бе категоричен, че усеща подкрепата на целия цивилизационен свят в това число и на България. Зеленски заяви, че целта на санкциите е Русия да бъде принудена да търси мир.

След обещанията на Петков: Кола пропадна край село Ягодина, жителите излизат на протест (СНИМКИ)

След срещата Петков заяви пред журналисти, че България и той лично е бил поканен от Зеленски да се включи във възстановяването на Украйна. Когато войната приключи страната ни ще се включи в цялостната рекострукция, като така Петков вижда възможност за повече работа на нашите строители.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети