Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: Няма правителство в оставка, охраната на „Брикел“ са „едни гавази“

Политика

Петков: Няма правителство в оставка, охраната на „Брикел“ са „едни гавази“

Петков: Няма правителство в оставка, охраната на Брикел са едни гавази - Tribune.bg

Охранителите в тец-а натяквали на Сандов, че е вицепремиер „в оставка“, затова Петков впрегнал всички институции, завел жандармерия и ги пуснали вътре

Охранителите в тец-а натяквали на Сандов, че е вицепремиер „в оставка“, затова Петков впрегнал всички институции, завел жандармерия и ги пуснали вътре

„Това което доказахме вчера, е че няма правителство  в оставка, има българско правителство, български институции и никой няма да е над закона“.

Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков, който беше в БТВ, за да се похвали с вчерашната си акция в ТЕЦ „Брикел“.

Според Петков охраната на „Брикел“ били „едни гавази“, които изгонили вицепремиера Борислав Сандов при изненадващата му проверка преди няколко дни, като му казали, че е „вицепремиер в оставка“, да се обръща и да си ходи.

Затова Петков впрегнал целия държавен апарат, жандармерия включително, и същите хора ги пуснали вътре и ги развели – без да им натякват, че са в оставка.

„Измервателната станция беше на земята и я вдигнахме на високо и се хванахме за главата. 30 пъти, 30 пъти над нормата фини прахови частици и 16 пъти серен диоксид. За половин час на нашите хора започна да им става лошо, не знам как хора могат да работят в тези условия, излизаше повече пушек през прозорците, отколкото от комина“, заяви премиерът в оставка.

Той уточни, че всички говорят, че това е ТЕЦ на Христо Ковачки, но ДАНС ще търсят формалната връзка.

Петков подчерта, че е много учуден от нахалството да се говори така на вицепремиер. „Аз лично нямаше да си прекарам вчерашния следобед в „Брикел“. Това трябва да е абсолютната „червена линия“, срам към подхода към българските институции, вчера показахме, че няма как да продължи“, заяви той.

Петков пак си подчерта, че подкрепя Асен Василев за премиер и Бойко Рашков шеф на КПКОНПИ, като човек, на който може да разчита, че ще се бори с корупцията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати