Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков обещал сериозно увеличение на заплатите на медиците

Политика

Петков обещал сериозно увеличение на заплатите на медиците

Петков обещал сериозно увеличение на заплатите на медиците - Tribune.bg
Снимка:

Договорено е сериозно увеличение на заплатите в здравеопазването, това обяви председателят на синдикат "Защита" Красимир Митов пред БТВ.

Той добави, че това се е случило вчера в кабинета на премиера Кирил Петков.

„То ще е 900 лв. за санитар, 1500 за сестра 2000 за лекар. Тоест временно  седмица това, което сме поели като ангажимент спираме протестите, искаме тези неща, защото предстоят още да се договорят и да се изчистят нещата, а да се срещнем другата седмица. Така че протестите доведоха до успех. Всички работещи сестри и лекари в ИСУЛ, които дръзнаха да излезем да си потърсят правата. Търсехме диалога. Надяваме се, че диалогът ще продължи, за да доведем до още по добри неща, както за работещите в сферата на здравеопазването, така и за българските пациенти", добави той.

По повод новината коментар направи и проф. Костадин Ангелов, който определи това като „страхотно първоаприлско обещание“.

„Какъв, обаче е механизмът то да се случи? Как и кога ще се случи? Кой и откъде ще вземе парите и как те ще стигнат до всеки лекар, мед. сестра и санитар?“, запита бившият здравен министър.

Той уточни, че заплатите ще бъдат увеличени, но от 01.04.22г., като се спират плащанията от НЗОК за допълнителни брутни трудови възнаграждения на лекарите, сестрите и санитарите в размер съответно 600, 360 и 120 лв.

„Хем ще ги увеличаваме, но ги намаляваме. Много въпроси, а отговори липсват. Лъжа, след лъжа, след лъжа...“, написа още проф. Ангелов. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати