Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков обсъдил с работодателите непосилния ток, казал им: „правителството е тук, за да помага“

Политика

Петков обсъдил с работодателите непосилния ток, казал им: „правителството е тук, за да помага“

Петков обсъдил с работодателите непосилния ток, казал им: правителството е тук, за да помага - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят Кирил Петков проведе вчера онлайн среща с ръководствата на петте национално представителни работодателски организации  – АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ, както и с представители на ръководството на Българската асоциация на металургичната индустрия.

Акцент в разговора бяха цените на енергоносителите и вариантите държавата да помогне на бизнеса за преодоляване на ценовия скок, съобщиха от МС. Обсъдени бяха възможностите тези помощи най-адекватно да стигнат до бизнеса. Беше дискутиран и новият подход на правителството за реакция на здравната криза, който е базиран на максимална практичност и равнопоставеност. Целта е да се запазят работещите бизнеси, без да се пренебрегва обаче потенциална опасност за живота и здравето на хората от прекомерното натоварване на здравната система.

Премиерът Кирил Петков изказа ясното си становище, че правителството е тук, за да помага и сподели, че задачата на кабинета е да преразпределя най-ефективно създадената от бизнеса стойност. Министър-председателят акцентира, че кабинетът ще служи на бизнеса, а не обратното. За премиера целта нулева корупция е постижима единствено с обединените усилия на бизнеса и Министерския съвет. Петков призова да не остане нито един сигнал за корупция, достигнал и до работодателските организации, и до кабинета, който да не е разследван. „Прогресът  и промяната на нашата икономика зависят само от общите ни действия и непрекъснатия и добър диалог“, заяви категорично министър-председателят Кирил Петков в рамките на срещата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети