Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков обяви в Народното събрание, че не вижда смисъл от институцията

Политика

Петков обяви в Народното събрание, че не вижда смисъл от институцията

Петков обяви в Народното събрание, че не вижда смисъл от институцията - Tribune.bg
Снимка:

Опозицията настоя за извинение. Още преди това Йордан Цонев заяви, че е притеснен „за психическото състояние на нашия министър-председател“

„Добро утро, господин премиер, наспахте ли се? Решихте да дойдете при работодателя“. Така депутатът от ДПС Йордан Цонев посрещна в Народното събрание премиера Кирил Петков, който се яви за блиц контрол в парламента.

На възраженията на председателя на НС Никола Минчев, че не може така, Цонев отвърна:

„Ние сме притеснени за психическото състояние на нашия министър-председател, напоследък всички го ядосваме“, обясни се народният представител.

Мустафа Карадайъ отправи питане към Кирил Петков какво определение дава за понятията „олигарх“ и  „медиен магнат“, с които нарича пред „Observer“ Делян Пеевски.

„Защо наричате така Пеевски, като всъщност западни издания наричат така Иво Прокопиев? А хората казват „Петков е марионетка на Иво Прокопиев“. Вие казвате, че Борисов бил на Пеевски? Да не би да се опитвате да обясните за другите по себе си?“, попита Карадайъ.

Това видимо ядоса министър-председателя, който не за първи път избухна с недобре обмислена емоционална реплика.

„Стоя пред вас и се чудя: Какъв е смисълът на тази институция като такива въпроси се задават. Тук трябва да се говори за политики. Разликата между вас и мен, е че аз съм напълно независим!“, обяви премиерът.

Неглижирането на най-важната институция в държавата в условията на парламентарна република предизвика незабавен отговор в опозицията.

„Моля поканете Кирил Петков да се извини веднага!“, настоя Радомир Чолаков от ГЕРБ.

„Г-н Минчев, очаквах да отговорите и да защитите институцията, която вие управлявате в момента, при това добре“, каза Йордан Цонев от ДПС.

„Време е да се определите – председател на НС или адвокат на Кирил Петков. Аз вече държа и на вашето извинение“, заяви на председателя и Маноил Манев от ГЕРБ.

Карадайъ обърна на шега отговора на Кирил Петков, описвайки „ситуацията“ с поредица грешки на премиера.

„Стана практика вихрушката да приема на алангро решения в ситуацията, която се намира в много лоша ситуация. Ако „лъжа“ не ви харесва, ползвайте „първоаприлска фактологическа неточност“. Но не всеки ден е 1 април“, подчерта председателят на ДПС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети