Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков подписа мистериозен документ със Зеленски

Политика

Петков подписа мистериозен документ със Зеленски

Петков подписа мистериозен документ със Зеленски - Tribune.bg
Снимка:

Българският премиер Кирил Петков и украинският президент Володимир Зеленски подписаха декларация в рамките на форума по сигурността в Мюнхен. Това съобщи на 19 февруари правителствената информационна служба. В съобщението се казваше още с кои чуждестранни лидери се е срещнал българският премиер и какво са обсъждали. Петков е разговарял с президента на Молдова Мая Санду, с грузинския премиер Иракли Гарибашвили, с премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън.

За подписване на общ документ става дума обаче само при срещата му със Зеленски. Но никой не знае подробности за съдържанието на този документ. Неговият текст не е минавал нито през Министерския съвет, нито през парламента.

„Премиерът Петков и президентът на Украйна Володимир Зеленски подписаха съвместна декларация в подкрепа на европейската перспектива на Украйна. Заради развитието на ситуация между Русия и Украйна Петков и Зеленски споделиха опасенията за енергийната сигурност, но също така изразиха надежда за деескалация на напрежението в региона", се посочва в съобщението от правителствения информационен център, пише „Епицентър“.

За такава декларация с Киев членовете на българсккото правителство не са били уведомени предварително.

Направи впечатление, че в Мюнхен премиерът Кирил Петков не бе съпроводен от нито един експерт по външна политика или дипломат с опит.  

От присъствието му на форума по сигурността излезе скандалът със снимката, където Кирил Петков е отрязал присъствието македонсия премиер Кавачевски на общия им кадър с Блинкен.  

Както вече стана ясно, македонският премиер Димитър Ковачевски разпространи снимка "от среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и българския премиер Кирил Петков". Снимката е направена по време на обръщението на вицепрезидента на САЩ Камала Харис на Мюнхенската конференция по сигурността. Няколко часа след това премиерът Кирил Петков публикува във Фейсбук профила си същата снимка с Блинкен, но тя е ограничена до него и американския дипломат, а Ковачевски е изрязан от нея.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети