Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков потвърди: Има посредник, но не знаел каква им е комисионната

Политика

Петков потвърди: Има посредник, но не знаел каква им е комисионната

Петков потвърди: Има посредник, но не знаел каква им е комисионната - Tribune.bg
Снимка:

„Да, имаше компания, която беше купила капацитета в Гърция“, това потвърди пред БТВ премиерът Кирил Петков.

„Това ми го обясни енергийният министър и аз напълно го разбрах – нямаше как да купуваме по-скъп газ без „Газпром“ да ни е спрял газа. И това, което министъра на енергетиката беше направил, е ако ни спре газа, да имаме алтернатива, но ние не можехте да я закупим“, обясни той.

„Вместо да ходим с кученцата до Москва, ние веднага имахме план“, похвали се Петков.

Странно прозвуча обаче обяснението защо „Булгаргаз“ не е можел да закупи количествата, които частната фирма спокойно е резервирала.

„Ами не ставаше, защото тези търгове не стават от днес за днес. И търговете са всеки месец“, каза той.

Министър-председателят на България твърди, че нито знае кога частната фирма е изкупила количествата, нито с каква комисионна работят, но мислел, че е малка. Петков поздрави Александър Николов, че буквално същия ден след спиране на газа му е дал решението.

Той си послужи в „човешки пример“ защо не искаме газа на Русия без посредник.

„Отивате на каса да си платите сметките и ви казват – 1000 рубли. И вие им казвате, ама ние обикновено в левове, нямам рубли. И те ви казват: ей там (сочи) има едно чейндж бюро на ъгъла, отидете, то е наше, обърнете си левове в рубли и ни платете. А на какъв курс – какъвто реши чейндж бюрото. Ами ние ако на това се съгласиме, що за държава сме, днеска ще приемеме – или да си държим на държавническата позиция, че не ни извиват ръцете, или сме си навели главата и се молиме за милостия. И може би подаряваме едни кученце“, каза Петков.

Според него е голяма лъжа, че няма как да получаваме азерски газ, защото няма тръба. Освен това отново намекна за огромна конспирация в отказа на бившият директор на Булгаргаз Николай Павлов да се резервира количества от Азербайджан от ноември до юни – точно когато ще започне войната.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати