Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков потвърди: Генчовска е номинацията за външен министър и изненада с културен - Атанас Атанасов

Политика

Петков потвърди: Генчовска е номинацията за външен министър и изненада с културен - Атанас Атанасов

Петков потвърди: Генчовска е номинацията за външен министър и изненада с културен - Атанас Атанасов - Tribune.bg
Снимка:

„Отговорността за имената е на партиите, но отговорността за свършената работа ще бъде обща“, заяви Петков

Теодора Генчовска е номинацията за външен министър, каза номинираният за премиер Кирил Петков след като президентът Румен Радев му връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство, а той го върна изпълнен.

Изненадващо е името на номинирания за министър на културата - 32-годишният Атанас Атанасов. Той е учил в САЩ. Роден е в първомайското село Татарево, където е възстановил местното читалище. Като младеж е работил в Германия.

Атанасов е докарал световни завезди от личните си познати в това село, в което аз лично съм участвал, обясни Петков. 

Преди Атанасов се спрягаше името на Тодор Мечкарски за поста в културното министерство. 

„Едното от най-важните неща, които трябва да направим сега е да овладеем цената на тока. Стъпка номер едно е да не допускаме увеличение на цената на тока за битовите потребители. Второто е овладяването на COVID кризата, по начин, по който да е с дългосрочна перспектива -  не може при всеки нов щам да затваряме икономиката. Оттук насетне ще се опитаме да привлечем най-големите експерти в областта, които да обяснят защо ваксинацията е нещо много важно, без да е задължително. Другото е промени в Закона за съдебната власт, реформиране на КПКОНПИ. Искаме и в парламента комисия, която да е антикорупционна“, каза още Петков. 

На въпрос кой ще носи отговорност за действията на министри от квотата на другите коалиционни партньори в бъдещето управление, Петков уточни: „От понеделник те всички стават министри на България. Всички ще бъдат измервани в един аршин. Ще очакваме от тях ефективност. Ще бъдем абсолютно безкомпромисни“, подчерта Петков на излизане от "Дондуков". 

„Отговорността за имената към този момент е на партиите, които ги излъчват, но отговорността за свършената работа ще бъде обща. Целите и задачите на членовете на кабинета са формулирани в коалиционното споразумение”, коментира още Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп