Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков пред „Обзървър“: Някой на 8000 км от нас вижда по-ясно корупция от прокурорите

Политика

Петков пред „Обзървър“: Някой на 8000 км от нас вижда по-ясно корупция от прокурорите

Петков пред Обзървър: Някой на 8000 км от нас вижда по-ясно корупция от прокурорите - Tribune.bg
Снимка:

Ще освободя България от корупцията, обещава премиерът Кирил Петков в интервю за лондонския седмичник „Обзървър“, цитиран от „Дневник“. 

„Мисля, че трябва да се запитаме защо някой на 8000 км от нас вижда по-ясно значителни случаи на корупция. Първо трябва да видим защо прокурорите в България си затварят очите за тях“, размишлява премиерът на глас.

Думите са в отговор на въпроса - защо Вашингтон, а не София налага санкции на българския олигарх и медиен магнат Делян Пеевски, за когото се смята, че е дърпал конците на Бойко Борисов.

Петков е представен като „нетипичен български премиер“, който е пълна противоположност на Бойко Борисов, а интервюто е взето преди задържането на бившия премиер в четвъртък следобед.

„Не казвам да намалим корупцията, говоря за пълното ѝ заличаване“, изтъква премиерът, като очаква пълен мандат на коалиционното си правителство. Той описва разликата на управлението си, като казва, че Борисов е трябвало да сключва сделки с „олигархичната система“, за да се задържи на власт. За сметка на това в сегашното правителство имало „огромна хигиена“.

Петков продължава с уверенията, че „отсега ще виждате България да говори като наистина силен защитник на върховенството на закона и първото нещо е да си свършиш работата, преди да обвиняваш другите“.

Премиерът иска оставката на Иван Гешев, но няма власт да я постигне, напомня „Обзървър“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети