Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: Ръководството на БСП зашлеви не просто Сергей Станишев, а председателя на ПЕС

Политика

Петков: Ръководството на БСП зашлеви не просто Сергей Станишев, а председателя на ПЕС

Снимка:

АБВ няма да приема отпаднали кандидати на БСП

„Ръководството на БСП зашлеви не просто Сергей Станишев, а председателя на ПЕС“, коментира пред БНТ председателят на АБВ Румен Петков.

Той посочи, че би посъветвал Станишев „ако има човешко и политическо достойнство" да не участва в предстоящите избори за Европейски парламент. По думите му, Елена Йончева е постъпила некоректно със Сергей Станишев, приемайки да бъде водач на листата на БСП.

Петков каза още, че АБВ няма да приеме в листата си отпаднали кандидати за европейските избори на БСП и че партията има много номинации за вота.

Председателят на АБВ коментира, че нападките на лидера на БСП Корнелия Нинова към Ивайло Калфин "са лъжа" и заяви, че когато той е бил социален министър най-много хора са получили увеличение на пенсиите.

Той прогнозира и че широк ляв мандат няма да се случи. „След като ние и още 7 партии обявихме идеята за свикване на референдум, другото мълчание е несериозно .Да загърбиш идеята за мира, за разоръжаването е трудно обяснимо“, заяви Петков. Коментарът му е по повод липсата на реакция от страна на БСП на партийната инициатива за предизвикване на референдум за неразпространение на ядреното оръжие.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема