Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков с нови рокади: Освободи зам.-председател на ДАНС и назначи 5-ма зам.-министри

Политика

Петков с нови рокади: Освободи зам.-председател на ДАНС и назначи 5-ма зам.-министри

Снимка:

Министър-председателят Кирил Петков с нови рокади във властта. От съобщение на пресцентъра на МС става ясно, че е освободен Венелин Димитров от длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“.          

Рокади има и във втория ешалон в министерствата. Такива са направени в транспортното и външното ведомства.                   

На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията са назначени Илия Илиев и Владимир Върбанов.

Илия Илиев е инженер геодезист по образование, завършил е УАСГ. Професионалната му кариера е свързана с частния сектор, като притежава дългогодишен управленски опит в сферата на инвестиционното железопътно и пътно проектиране.

Владимир Върбанов е юрист по образование, дългогодишен преподавател е по международно морско право в Техническия университет в гр. Варна. От 2017 г. досега е арбитър в Арбитражен съд София и Арбитражен съд Варна.

В същото време от транспортното ведомство са освободени - заместник-министрите  Александър Пулев и Христина Велинова.

В МВнР са назначени за зам.-министри - Ирена Димитрова и Васил Георгиев.  

Ирена Димитрова е дипломат с над 20 годишен стаж и е преминала последователно през всички етапи на кариерно развитие в МВнР. Била е на два задгранични мандата – в Обединеното кралство и в Постоянната делегация към НАТО в Брюксел.  Завършила е Философския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ с магистърска степен и Дипломатическата академия на Кралство Испания с академична степен „Магистър по международни отношения“ от Мадридския университет Компултенсе.

Васил  Георгиев има магистърски степени по Тюркология и по Право от СУ „Св.  Климент Охридски“, със специализация международно право и международни отношения. Бил е на задграничен мандат в посолството на Република България в Република Турция, народен представител от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ в 45-то  и 46-то Народно събрание, член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и ръководител на Делегацията в Парламентарната асамблея на Съюза на Средиземноморието. Притежава дългогодишен управленски опит в частния сектор.

А в същото време Атанас Добрев е преназначен от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите на поста заместник-министър на земеделието. От длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Ренета Колева.  


Топ новини

виж още

Актуална тема