Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков с оферта към Костадинов за сделка около КПКОНПИ

Политика

Петков с оферта към Костадинов за сделка около КПКОНПИ

Петков с оферта към Костадинов за сделка около КПКОНПИ - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов сигнализира на извънредна пресконференция за опит за „търговия” с техни депутати от страна на управляващите. Той не посочи кой е търсил тримата депутати на партията му, но допълни, че има предлагани „различни стимули”. По думите му настоящият парламент е „достигнал дъното”.

„Очевидно е, че настоящият парламент се е превърнал в една сериозна организирана престъпна група, в която министър-председателят не се колебае, не се свени да говори публично, че ще търсят 121 депутати. Все едно депутатите са стока, която се продава в магазините”, допълни Костадинов.  

По думите на лидера на „Възраждане” досегашните управляващи са прекрачили всякакви граници. Нарече ги „престъпници и национални предатели, които трябва да изгният в затворите”. „Обръщаме се към ПП, БСП и ДБ, ако в някои от тези хора има грам българска съвест останала, нека да станат независими депутати, да не подкрепят настоящия престъпен кабинет”, добави Костадинов.

Той заяви, че Кирил Петков му е отправил оферта за КПКОНПИ:

„Миналата седмица ми се наложи да проведа един такъв неприятен разговор с лицето Кирил Петков. Разговорът беше 15-минутен. Лицето Петков ми се обади, за да поиска подкрепата ни за издигането на лицето Бойко Рашков като шеф на КПКОНПИ. Аз обясних няма да го подкрепим за тази длъжност - поради същата причина, поради която не подкрепяме практиката главният прокурор да определя прокурорите, които ще го разследват него. Когато попитах това, той го удари на молба и каза, че ако ние подкрепим Бойко Рашков, цитирам „Ние ще подкрепим вашия човек за заместник на Бойко Рашков”. Става дума за Бойко Атанасов. А нещото, което мразя в политиката, е изразът „Мой човек, наш човек, ваш човек”. Дори само заради това нещо лицето Петков трябваше отдавна да е влязъл в историята.

Казах му, че Бойко Атанасов не е „наш човек”, че съм го виждал един-единствен път и че условието, което сме му поставили като евентуален председател на КПКОНПИ, да бъде три пъти по-взискателен към нашите представители. Защото ние не можем да си позволим никаква грешка и предатели и корумпирани да бъдат в организацията ни. Лицето Петков продължи: „Не, подкрепете ни, защото имате добра оценка за Рашков”, обясни схемата Костадинов. Той питал Петков дали Рашков може да е абсолютно безпристрастен в разследването на сегашните си колеги, но отговор не получил. 

„Българският парламент е тържище за скотове”, каза лидерът на „Възраждане” и постави 5 + 1 условия пред управляващите.  

-Незабавно изтегляне на плана за въвеждане на еврото от 1 януари 2024

- Незабавно прекратяване на договора със САЩ за предоставянето на безплатни американски бази в България.

- Незабавно насрочване на референдум за членство на България в НАТО

- Незабавно насрочване на екип за предоговаряне членството ни в ЕС

- Вдигане на антируските санкции, вредни за българската икономика и нормализиране на дипломатическите отношения между двете страни

- Шестото условие, породено от поредното национално предателство на Петков - анулиране на ветото за приемане на Македония в ЕС.

Костадинов определи гоненето на руски дипломати като „терористичен акт” и добави, че не изключва досегашните управляващи да приложат у нас „украинския сценарий и да ни вкарат във война”.

„Те са терористи, а с терористи не се преговаря, те се унищожават”, добави Костадинов. Той изрази опасение, че ги е страх от това, „Възраждане” да има между 90 и 100 депутати в следващия парламент. „Страх ги тресе. Нали се сещате, че това е революция. И ако това се случи, американците ще направят Майдан в нашата република”, отново заяви Костадинов.

Той определи постъпката на Корнелия Нинова като инфантилна, че е подкрепила кандидатурата на Асен Василев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати