Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков с още промени: Назначи бивша кметица на ДСБ за зам.-министър

Политика

Петков с още промени: Назначи бивша кметица на ДСБ за зам.-министър

Петков с още промени: Назначи бивша кметица на ДСБ за зам.-министър - Tribune.bg
Снимка:

Нови промени във втория ешалон на властта. Петков назначи бившата кметица на столичния „Средец“ Мария Ачкова /ДСБ/ за заместник-министър на околната среда и водите. От същата длъжност е освободен Петър Димитров.

Ачкова е юрист по образование. В периода 2011 г. – 2015 г. е работила в Министерството на регионалното развитие, занимавайки се с управление на европейски проекти и програми и с контрол на обществени поръчки. След това в периода от 2015 г. до 2020 г. е заемала последователно длъжностите кмет на район „Средец“ и заместник-кмет на район „Средец“, Столична община.

На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията пък е назначен Дилян Берковски. Той е магистър по комуникационни технологии от Техническия университет в Мюнхен. Притежава повече от 17 години професионален стаж в индустрията на информационните и комуникационните технологии. Има богат опит в планирането, внедряването и експлоатацията на облачни телекомуникационни и мобилни мрежи, центрове за данни и оптична инфраструктура. През изминалите 4 години работи в Дъблин, Ирландия.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати