Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков се отпусна пред Диков: Дончев си прави пиари, „Епицентър” е измислена медия

Политика

Петков се отпусна пред Диков: Дончев си прави пиари, „Епицентър” е измислена медия

Ива Николова е в помията, а Бареков е под дъното, обяви премиерът пред „Евроком“

Премиерът Кирил Петков с пространно интервю за Сашо Диков по „Евроком“. Министър-председателят се отпусна и говори по редица теми, обижда журналисти и обвини Томислав Дончев, че си „прави пиари“.

Разговорът тръгна с решение да се говори на „ти“. „За теб – Кирил“, разреши Петков на Сашо Диков, който започна разговора с възмущение, че никога досега върху нова власт не се е „изливала такава помия“. Петков пък поздрави зрителите с „празника (?!?)“ на Гоце Делчев.

Петков отрече планове да е трябвало да е в Скопие за годишнината от рождението на великия български революционер. От началото се знаело, че ще ходи само Теодора Генчовска. С Радев днес се поздравили взаимно и си поговорили колко неща имат да вършат.

„Това е хубавото като има две институции, но се разбрахме, че цялата посока, трябва да се движи в една посока и конструктивния тон ни е много важен“, каза Петков, който реши да нарича македонския премиер Димитър Ковачевски просто „Димитър“.

Премиерът се присмя на питането на ГЕРБ как така кабинетът твърди, че има нов План за възстановяване, а ЕК казва, че последно е внесен такъв през октомври:

„Томислав Дончев сега прави някакви пиари, разбирам ги. Те сега се чудят какво да направят, за да се чувстват от една страна опозиция, а от друга страна да правят смут с новините. Датата е тази, която казах, но после правихме корекции. Дончев много добре знае, просто се правят на интересни“, обясни разминаването с няколко месеца министър-председателят.

Той се разсмя на въпрос дали не е подканил и днес в МС Иван Гешев да подаде оставка. „(Смеейки се) Те са независима власт“, отвърна премиерът.

От разговора стана ясно, че планът на Петков за смяна на Иван Гешев включва Брюксел да кажат „Няма ли смяна на Гешев, няма 12 млрд.“, а те да изнудят ГЕРБ и ДПС с „Или подкрепяте смяна на Гешев, или сте виновни за спиране на 12 млрд.“

Петков обясни, че са правителство е на няколко месеца и нещата не можели да се случват веднага, както им се иска. Иначе даже баща му го препирал нещата да се случват бързо. „Ако имах магическа пръчка, щях да кажа, че ще се случи веднага. Проблемът е, че нямам. Другият проблем е, че Конституцията изисква 2/3 мнозинство за промени“, каза Кирил Петков.

Той заръча да има „реални арести“ по всички линии – магистрали, енергетика и т.н. Рашков обаче не можел сам и му трябвал поне един прокурор.

ИТН и Корнелия Нинова не подливали „сярна киселина“ на кабинета, правели го всичките „грешни новини“, каза премиерът и започна атака срещу журналистите.

„Няма такова нещо, Нинова никога не е бойкотирала. Това излезе в „Епицентър“ или някоя друга измислена медия. Цялата коалиция седи единна, а от сутрин до вечер четем някакви глупости, които се случват“, успокои той. И Христо Иванов нямал предвид, че ще има предсрочни избори. Казвайки го, било извадено от контекст.

Иначе Кирил Петков не можел да повярва на фантазията, която „тези хора имат“, защото скрийншотът с Grindr бил изпратен на съветник по външни работи в Брюксел, той вдигнал тост с македонците и го качил във Фейсбук и даже не знаел какво значи. „Вместо да кажат, браво на правителството (на 53 дни), вие влязохте в Клуба на богатите“, недоумява той.

„И не можех да повярвам какво се случи. Имаше в ПИК предаване на Ива Николова с Бареков. Те говореха 1 час и даже не можех да повярвам какви глупости. Замислих се за Ива Николова – тя като млада беше голяма журналистка и се замислих какво и се е случило на тази жена, за да може от един млад, талантлив журналист да се забие в тази невероятна помия. А за Бареков не искам да коментирам, този човек или се е побъркал, или се слязъл под дъното“, разсъждава той.

Бареков: Работа ли е на министър-председател да обижда журналисти на побъркан, тиня, под дъното?


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати