Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков се похвали, че докарал „Гугъл”: Казахме им - елате да си играете в пясъчника на България

Политика

Петков се похвали, че докарал „Гугъл”: Казахме им - елате да си играете в пясъчника на България

Петков се похвали, че докарал Гугъл: Казахме им - елате да си играете в пясъчника на България - Tribune.bg

„Опитваме да използваме кризата като възможност. Например – „Гугъл” дойде в България и как убеждаваш „Гугъл да дойде в България. Защо точно на Източния фланг по време на война? Ако трябва да си сложиш някъде сърварите не знам дали трябва да е тука. Ние ги убедихме в няколко неща. Първо - те имат една дивизия, която е срещу „cyber attacks” и хибридните атаки. Казахме им – ако искате да сте добри, трябва да сте, където проблемите са най-остри, защото така се решават най-тежките проблеми. Казахме им – „Елате да си играете тука в пясъчника на България, тъй като в момента ни борбардират с всякакви хибридни атаки и да създавате технологично знание на база на това. Те доста харесаха идеята”, обясни премиерът Кирил Петков.

Петков каза, че имал уверението на Урсула фон дер Лайен, че в следващите седмици щяла да дойде да се подпише Плана за възстановяване.

„Казахме на „Гугъл” ние ще имаме най-голямата инсталация на батерии в ЕС заради плана и вие може да сте зелената компания, вързана с този проект”, похвали се той.

Кирил Петков поздрави и БСП като каза, че в тази ситуация са успели да запазят европейската и натовска позиция. 

„Дясните партии викат те са ви котвата, но истината е, че подкрепиха мерките срещу Русия. Това е трудно за тях, защото има такива, които вярват, че братската държава е братска държава. Избирателите им успяха да разграничат руската любов от мерките за режима на Путин”, каза още на форума с бизнеса Кирил Петков.

„Благодаря на БСП, че идеологията беше изместена от логиката”, каза той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети