Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков крещя на Костадинов: Като си такъв мъж, защо не си в Украйна

Политика

Петков крещя на Костадинов: Като си такъв мъж, защо не си в Украйна

Петков крещя на Костадинов: Като си такъв мъж, защо не си в Украйна - Tribune.bg
Снимка:

„Нямате право да „викате“ в Народното събрание. Вика се домашен любимец“, обърна се Томислав Дончев към премиера

Размяна на реплики на висок тон по време на днешния дебат за смяната на военния министър.

„Г-н министър председател ИТН категорично ще ви подкрепи и ще гласува за оставката на министър Янев поради факта, че след като на малко над 500 километра по море се води война, повтарям война, и загиват мирни граждани, не става въпрос въобще за каквито и да е било операция. Цял ден, г-н премиер, слушаме, подадените ръце в кавички от страна на опозицията не трябва да ги приемаме, защото в опозицията, така наречена, в кавички, има достатъчно фалшиви герои“. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

По думите му още през 2016 година ГЕРБ били защитили интересите на Путин, прокарвайки „Турски поток“ и заобикаляйки Украйна, а „днес говорят за евроатлантически ценности“.

„А колегите от „Възраждане“, г-н Костадинов, който видимо за всички нас защитава руските интереси, по-скоро трябва да провери и контролира депутатите си, конкретно една дама, която в момента седи зад него. Има факти, а социалните мрежи помнят тези факти. И докато преговарят условията си на финансиране и рублите, които все още могат да вземат, мога да цитирам едни думи на г-жа Гунчева отпреди година, на датата, на която убиха брутално в Москва един независим човек, какъвто беше Борис Немцов. Искам да подчертая един неин коментар от социалните мрежи.

„В Русия винаги е имало само терор, а Путин е най-лошото нещо след Сталин“, цитира Балабанов предполагаеми думи на Гунчева и призова лидерът на „Възраждане“ докато контролира финансирането на партията си, да контролира и своите депутати.

 „Явно господинът тук трябва да бъде контролиран от господин Трифонов, който не знае какви ги вършат депутатите му. Явно за господин Балабанов най-големият проблем в тази държава са коментарите във Фейсбук преди седем години“, отвърна му Елена Гунчева.

Тя отрече да е писала подобно нещо и каза, че няма да се оправдава и призова Четворната коалиция да не продава интересите на България.

„Има една българска поговорка, която казва така „Крадецът вика дръжте крадеца“. Хората, които не излизат от американското посолство и получават заплатите си оттам, да обясняват тук за руски интереси. Да говорят, че защитаваме руски интереси, при положение, че точно днес стана ясно, че вашето правителство, Балабанов, евакуира българските дипломати от Одеса и Киев, кой ще защитава нашите интереси там“, попита лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му българските граждани ще бъдат евакуирани рано или късно.

„Какво правим обаче с тези близо четвърт милион българи, които са третата по големина етническа група в Украйна след руснаците и румънците. Нищо не правим, защото вие големите защитници на българските национални интереси, Балабанов, вие ги (бел.ред. дипломатите)  евакуирахте днес. И това нещо е предателство. Вие сте национални предатели“, категоричен бе Костадинов.

„Вие знаете ли кои са тези 190 човека, които в момента евакуираме. Знаете ли колко жени и деца има в тези автобуси. Защо като си такъв мъж, не си там в момента, в Одеса да водите рейсовете или да спасявате българите, а не да се упражнявате на празни реторики тук от трибуната. Снощи в 3 часа сме извозвали деца, жени, хора, които са българи“, развика му се Кирил Петков и повишавайки тон укори Костадинов „Защо не си в Украйна, къде си тук на трибуната“.

 „Г-н министър-председател поздравления. Да си министър-председател означава да вземаш тежки решение, да носиш отговорност за тях. След два месеца анализи, вие показахте, че може да вземате решения и най-после се опитахте да се настаните в обувките на министър-председател, друг въпрос е, че може би сте объркали лявата и дясната обувка“. Каза от своя страна депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев.

„И само колегиално да отбележа. Промяна в състава на Министерския съвет е ваша ексклузивна отговорност и няма нужда за това да свиквате Министерски съвет, както и нямате право да викате Народното събрание. Вика се домашен любимец. Впрочем има една чудесна организация, казва се „Училище за политика“, там много представители на младежки структури на партиите, млади общински съветници ги учат тези неща. Може да се запишете“, препоръча му Дончев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати