Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков се закани, че ще искат оставката на тяхното си правителство

Политика

Петков се закани, че ще искат оставката на тяхното си правителство

Ще поискаме оставката на правителството, при неизпълнение на седем гаранции.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„След нарушенията на декларацията на акад. Николай Денков и Мария Габриел в последната седмица парламентарната група на ПП-ДБ взе решение на потвърди декларацията Денков-Габриел и определихме 7 ясни гаранции за нейното изпълнение. При неизпълнение на тези 7 гаранции ние ще поискаме оставката на правителството“, обяви единият от лидерите на „промяната“.

Как гледате на решението на ПП/ДБ да бойкотират парламента?

Според Петков, „България има нужда от това реформаторско правителство да продължи и да не влезем в политическа криза, но това не може да стане на цената на превзети регулатори и псевдореформа“.

ПП/ДБ канят утре представителите на ГЕРБ/СДС на разговор за формализиране на тези гаранции в документ със заглавие „Механизъм за гарантиране на реформаторската програма”, под който ще се подпишат Николай Денков, Мария Габриел и председателите на ПГ на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Седемте им гаранции включват: общ борд за назначаване на регулаторите, да се запазва вече одобрената обща законодателна програма, пътна карта за съдебната и конституционната реформа, реформа в службите, съгласуван закон за КПКОНПИ, преработка на Изборния кодекс, обща позиция за законността на референдума на “Възраждане”.

„На българите им трябва спокойствие, но им трябва и истинска реформа, а не подмяна”, смята Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Кирил Петков, ПП
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети