Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков се зарече, че ще строи магистрала „Струма” през Кресна само след консенсус

Политика

Петков се зарече, че ще строи магистрала „Струма” през Кресна само след консенсус

Петков се зарече, че ще строи магистрала Струма през Кресна само след консенсус - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят Кирил Петков се срещна с представители на гражданската инициатива „Да спасим Кресненския пролом – в памет на Боян Петров”, информираха от правителствената пресслужба. Премиерът изрази подкрепа за тяхното искане бъдещата и последна отсечка на автомагистрала „Струма“, извън Кресненския пролом, да носи името на прочутия алпинист и природозащитник Боян Петров.

Министър-председателят заяви, че строителството на качествена магистрала в този участък е приоритет на правителството. Кирил Петков бе категоричен, че изграждането на АМ „Струма“ през Кресна и Кресненския пролом ще започне само след постигане на консенсус между правителството, местните хора, гражданското общество и учените.

Министър-председателят гарантира, че предстоят редица експертни и политически разговори по темата и ще се търси най-доброто решение, което е допустимо и спрямо европейските изисквания.

В срещата на премиера Петков с представителите  на гражданската инициатива участваха и народните представители Зорница Стратиева и Александър Дунчев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати