Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков спокоен: Отпадането на забраната за зърното от Украйна няма да унищожи земеделието

Политика

Петков спокоен: Отпадането на забраната за зърното от Украйна няма да унищожи земеделието

Петков спокоен: Отпадането на забраната за зърното от Украйна няма да унищожи земеделието - Tribune.bg
Снимка:

„Разликата между цената в България и на европейския пазар на зърно трябва да бъде само в транспортните разходи. Идеята, че това ще унищожи българското земеделие не е вярно”. Това успокои пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Той говори на фона на съобщения за общонационален земеделски протести и признанието на земеделския министър Кирил Вътев, че предложението да отпадне забраната за внос на украинско зърно, не е съгласувано с него.

„На оперативно заседание в МС темата за забрана на внос на зърно от Украйна е дискутирана много, аз говорих със земеделския министър той има аргументи за зърнения сектор, но от икономическа гледна точка разликите между европейския пазар и българския пазар не може да е по-голяма от транспортните разходи”, каза още Петков.

Той коментира, че инфлацията на цените е много по-важен въпрос.

„Цената на олиото, на месото, на яйцата се определя от суровините, които идват в България. Слагаме в момента тежестта на българските потребители откъм цената на храните, вместо да се фокусираме върху сектор, който е най-подпомаган в земеделието”, анализира бившият премиер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети