Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков срещу Янев: това, че не иска войски на НАТО у нас, си било негово лично мнение

Политика

Петков срещу Янев: това, че не иска войски на НАТО у нас, си било негово лично мнение

Петков срещу Янев: това, че не иска войски на НАТО у нас, си било негово лично мнение - Tribune.bg
Снимка:

„Темата за разполагането на войски на НАТО у нас не е разисквана на Министерски съвет нито с някои от нашите партньори“, обяви министър-председателят Кирил Петков на брифинг след редовното правителствено заседание.

Това твърдение се бие с вчерашния коментар на ресорния министър Стефан Янев, който обяви, че разполагането на НАТОвски войски у нас само ще доведе до нежелано нарастване на напрежението в района.

„В този смисъл не считам, че са налице необходимите обстоятелства, които могат да аргументират решение, свързано с разполагане на допълнителни войски на наша територия. Такова решение не би кореспондирало нито със съюзните интереси, нито с националния интерес на Република България“, обяви снощи Янев.

Премиерът заяви, че думите на министъра на отбраната Стефан Янев по темата са лично мнение, а не формална позиция на правителството.

„Аз ясно заявих, че ще бъдем активен член на ЕС и на НАТО. Вярваме, че най-добрият начин за продължаване на политиката и на ЕС, и на НАТО в областта на източната ни граница е максимално използване на дипломатичен път. Българският интерес е да нямаме в съседство военно положение“, заяви Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети