Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков увери, че е „изцяло зад Асен Василев“, а Митрофанова – да спре да се изявява

Политика

Петков увери, че е „изцяло зад Асен Василев“, а Митрофанова – да спре да се изявява

Петков увери, че е изцяло зад Асен Василев, а Митрофанова – да спре да се изявява - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът чака от Кремъл да си коригират поведението и да направят забележка на посланичката

„Човекът, на който аз сложих моето име зад него вчера е човекът, с който започнахме промяната, а именно Асен Василев. Той е с безупречна репутация и честност. Аз съм горд да продължим заедно рамо до рамо да довършим работата”, каза Кирил Петков в Стара Загора по време на проверка на газовия интерконектор.

Той каза, че другата седмица щели да отворят дискусиите с всички независими депутати и тогава щял да каже дали ще е министър. Кабинетът също остави за другата седмица.

„Аз съм изцяло зад Асен Василев и неговата номинация”.

Премиерът в оставка коментира и ултиматума на Елеонора Митрофанова.

„Нито един дипломат не трябва да поставя ултиматуми на държавата за срок от 24 часа до 12 часа. 70 служители е сериозна бройка, но и 42-ма са много. Нашите са 12, но нека да видят другите европейски посолства. Мисля, че г-жа Митрофанова трябва да спре да се изявавя по медиите”, добави той.

Петков заяви, че никоя държава не може да си мисли, че дипломат може да поставя условия на независима държава от днес до утре.

„Руското правителство да изтегли нотата и да направи забележка на Митрофанова, че няма право да слага на линията отнешенията между нашите държави. Другото – няма опасност, Митрофанова играе на страховете на хората и от руското външно министерство ще ѝ кажат да смекчи този тон. Този тип реторика само плаши българския народ, но нямат стойност”, заключи премиерът в оставка.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати