Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков в Провадия: Стартира подписка за околовръстен път, който той спря. Посрещна го недоволство (ВИДЕО)

Политика

Петков в Провадия: Стартира подписка за околовръстен път, който той спря. Посрещна го недоволство (ВИДЕО)

Петков в Провадия: Стартира подписка за околовръстен път, който той спря. Посрещна го недоволство (ВИДЕО) - Tribune.bg

Инициативен комитет „СПАСИ Провадия“ с подкрепата на ПП-ДБ стартира подписка за извършване на референдум за изграждане на околовръстен път на гр. Провадия. Официалното стартиране започна днес в 18,00 часа пред часовниковата кула на града със специален гост Кирил Петков.

Излизането сред хората в Провадия е една от малкото подобни публични прояви на бившия премиер по време на кампанията и обществената реакция показва, че изглежда е бил прав да избягва подобни срещи. Недоволни граждани посрещнаха Петков с обвинения, че именно неговото правителство е замразило проекта на пътя, за който сега ще събира подписи.

Отделно не му бяха спестени и критики за инфлацията и цялостната дейност на кабинета.

На Кирил Петков се наложи да се обяснява напоително за изказването на Асен Василев: „Да го д*хат бедните“. Лидерът на ПП обясни, че цялото изказване на приятеля му е било, че ГЕРБ са работели на този принцип. Но и подчерта, че не одобрява езика на колегата си и не е съгласен, че трябва да се използват такива думи.

„Само 164 работни дни ние успяхме да вдигнем пенсиите 3 пъти!“, заяви за пореден път Кирил Петков, но граждани му опонираха, че е вдигнал и яйцата на 50 стотинки от 20.

На недоволството на събралите се, се че чуха призиви от хора от „промяната“: „Млъкни бе, млъкни“ и „Нека спазваме добрия тон“.

Изграждането на Обходен път на Провадия реално не е и от компетенциите на местен референдум, какъвто искат да правят „промяната“. Проектът не може да бъде осъществен от община Провадия, защото това е въпрос, който се решава от Министерския съвет.

Положително становище беше дадено по време на третия кабинет „Борисов“, когато беше даден старт на проекта и стартираха тръжни процедури. В последните 2 години обаче въпросът е замразен, а галопиращата инфлация направи реализацията му в одобрените финансови параметри – невъзможна. Затова фирмата, която спечели търга, чака актуализация на цената на обхода на града. Решение няма и към днешна дата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати