Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков за гражданството: Важно е КС да ме конституират, искам да кажа моята гледна точка

Политика

Петков за гражданството: Важно е КС да ме конституират, искам да кажа моята гледна точка

Петков за гражданството: Важно е КС да ме конституират, искам да кажа моята гледна точка - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков е дал всички документи, които притежава, на Конституционния съд, и ще уважи тяхното решение, заяви пред БНТ единият от ръководителите на „Продължаваме промяната“ относно казуса с канадското си гражданство.

„Две неща, които за мен са важни - едното е да може да ме конституират: аз искам да мога да кажа моята гледна точка, и другото е, много е важно, защото това не е само българско право, а има и международен аспект, трябва да поканим и международни експерти. Всяка държава трябва да държи на собствения си суверенитет, като сама решава в кой момент един гражданин се е отказал, или не се е отказал, не трябва да се разчита на чужди бележки“, каза той.

На въпроса: ако след 20 август не е канадски гражданин, но през април е бил, според българското законодателство подписите му като министър легитимни ли са? - Петков отговори, че са стабилни.

„Има много практика в миналото в Конституционния съд, когато се казва, че са стабилни, не биха били стабилни, ако Конституционният съд би се произнесъл, че не съм в правото си, тогава след този момент би трябвало да не са стабилни. Но преди това са абсолютно стабилни“, коментира той.

Със сигурност „Продължаваме промяната“ не са партия на президента, нито продължение на „Демократична България“, а – „една нова изгряваща партия в центъра, която има дългосрочна задача да смени коловозите на България“, обяви Кирил Петков.

Той заяви още, че за 4 месеца са спрели огромни средства на едни хора, които от години са свикнали да използват държавните пари за своя бизнес.

„Знам, че за 4 месеца те ни издържаха, но сега за 4 години ги е много страх. Ще има невероятни нападки, защото те не могат да си позволят едни независими хора като нас да имат възможността да повлияят посоката на държавата и тези 8 млрд., които ние знаем, че се усвояват не по най-прозрачния начин, да бъдат спрени“, каза още Петков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Кирил Петков
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети