Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков иска Радев да провери НСО за снежните топки

Политика

Петков иска Радев да провери НСО за снежните топки

Петков иска Радев да провери НСО за снежните топки - Tribune.bg

„За събитията на Шипка – отивайки там беше подготвено от „Възраждане“ и някакви групички да не се качим до паметника. Искам да благодаря на момчетата от НСО, че въпреки цялата опасност по заледените стълби, се качихме. Екипът покрай мен се справи брилянтно. Друг е въпросът дали на централно ниво беше планирано правилно. Когато знаете, че министър-председателят иска да се качи, да му се остави само 1 метър място. Както знаете НСО е при президента. Призовавам президента... на ... България.... да направи точен анализ. И да се прецени“.

Това заяви премиерът Кирил Петков пред Мария Цънцарова по БТВ. Медията направи предаване специално за правителството, което нарече „Защо, г-н министър?“ и в него всяка седмица ще се дава ефир на представител на кабинета.

Нямаме 17 летящи изтребители

Според Петков са лъжи твърденията, че е било искано от нас да изпращаме стари руски самолети на Украйна и определи това като „хибридна атака“. Коментарът идва в деня, в който се потвърди, че Полша наистина обмисля вариант как това да се случи, както твърдяха и украинците.

Сделка: Полша подарява на Украйна руските си МИГ-29, САЩ ги компенсират с F-16

„Първо се говореше за 17 изтребитела. Ние нямаме толкова летящи. Някакви хора бяха информирали в Украйна, че ще се пращат. Което е абсурд“, мисли той.

Партия на Стефан Янев? Беше ми новина!

По отношение на Стефан Янев, Петков каза, че е много опасно да има министър, който говори със собствен глас. Петков останал изненадан от политическите планове на бившия министър.

„Изведнъж след като го уволних, 3 дни по-късно той създава партия. Започвам да се чудя дали постовете му бяха случайни“, заподозря Петков, който признава, че е било грешка да взима Янев в редовния кабинет.

Колко струва един хляб? Зависи от хляба

„Тези 80 дни, в които аз съм премиер, имахме енергийна криза, която се задълбочава заради войната в Украйна. Имахме инфлационна криза заради средствата, които се изляха в Европа и Щатите. И всички тези ефекти направиха едно поскъпване на живота“, каза той.

В понеделник България започва изкупуване на огромни количества пшеница. Целта е в държавния резерв да има запаси и да може да се влияе на цената. Подобен ще е и подходът с горивата. В записаното интервю обаче не стана ясно как ще се подходи с регулацията, тъй като контролирано освобождаване на ресурс от резерва засега няма да има.

„Политическата игра, която се играе от господин Борисов чух тези дни да се отпускат количества, какво ще правим ако има реална криза после, а не на паника и на Фейсбук“, попита премиерът.

За да овладее кризата: Германия освобождава петрол от резерва си

„Аз вярвам, че война в България няма да има. Най-голямата опасност за България беше, когато видяхме горящата АЕЦ. Това беше най-голямата опасност за нашата сигурност. Ние не трябва да плашим българското население, но трябва да сме готови за всичко. Взехме таблетки с йод, сигналната система не работеше, свиквам в щаб в понеделник“, обясни той.

Фургони ще чакат бежанци на границата и ще насочват автобусите. Петков поздрави доброволците, които посрещат бежанци и заяви, че ще има по 40 лв. за хотелите, които настаняват бягащи от войната.

Митрофанова вече ще внимава много

Петков подчерта, че той е извикал руския посланик Елеонора Митрофанова, защото това, което чул от нея в последните дни било недопустимо.

„Тя изказа обидни думи. Българската държава има самочувствието, че не може. Аз я извиках и мога да кажа, че получих лични извинения и уверения, че вече руското посолство ще внимава много и ще се отнася с уважение и респект“, твърди Петков.

Освен това премиерът твърди, че Митрофанова обещала да внимава повече със служителите си, за да не стават такива „скандали“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети