Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петкова към БСП: Не е нужна психозата, честността на изборите е гарантирана

Политика

Петкова към БСП: Не е нужна психозата, честността на изборите е гарантирана

Петкова към БСП: Не е нужна психозата, честността на изборите е гарантирана - Tribune.bg
Снимка:

Не знам колегите от БСП кога са искрени, когато призовават към висока избирателна активност, или когато се правят внушения за честността на изборния процес. Гражданите да не се поддават на провокации, честността на изборния процес е гарантирана. Това заяви пред бТВ министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Не е нужна психозата, която някои хора се опитват да наложат, добави тя.

По темата за 7 блок на АЕЦ „Козлодуй“, Петкова припомни, че ВАС през 2019 г. се произнесе за ОВОС на 7 блок, в резултат на това през февруари 2020 Агенцията за ядрено регулиране одобри площадка 2 на АЕЦ „Козлодуй“. През октомври 2020 правителството взе решение да се влезе в преговори с американски компании и да се потърси възможност да се изгради и 7 блок на АЕЦ „Козлодуй“. В рамките на ОВОС са одобрени три технологии, IP 1000, AS 2006 и AS 92. Те са тук в България, ние сме си ги платили и трябва да ги ползваме по най-разумния начин, за да гарантираме енергийната си сигурност, добави Петкова.

„Уестингхаус“ ще подкрепи реализацията на 7 блок с наличното оборудване, което ние притежаваме. Ще участва със системи за сигурност, които „Уестингхаус“ може да предостави, те са едни от най-добрите, отбеляза министърът.

ОВОС за 7 блок предвижда изграждане на един блок, който е 1000 мегавата. Направен е анализ и има становище, че не е налице техническа пречка това оборудване, одобрено от ОВОС да бъде използвано за 7 блок, добави още Петкова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Оставка! Къде е разклонението на тръбата за България? Колко десетилетия ще я изплащаме? Къде е азерският газ? Защо за 12г. ГЕРБ не наруши енергийния монопол на Русия върху България, даже напротив, направи го по-мощен? Оставка!
21.01.2021 19:31 / Отговор
Отговор Оли, ако вашият гуру, другарят Иван Костов не беше "харизал" монопола на руснаците , сигурно щеше да имаме за какво да преговаряме! А ти ми ти смърдиш на руски трол, който знае отговорите, но предпочита да се прави на интересен с въпроси!
21.01.2021 20:29

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати