Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петя Аврамова: Блокираха не само строителството, блокираха държавата

Политика

Петя Аврамова: Блокираха не само строителството, блокираха държавата

Петя Аврамова: Блокираха не само строителството, блокираха държавата - Tribune.bg

„От няколко дни при „обиколката си“ в Северозапада, бившият премиер Кирил Петков демонстрира, че не е запознат с нито един проект от този регион, сякаш не е управлявал държавата близо година. Нагло е този, който блокира и спря всички проекти за Севера и Северозапада, който не положи един метър асфалт по пътищата на България, който дори не знае къде се строи да се изправи пред българските граждани и да пита „къде е пътят Видин – Ботевград“.  Видно от днешния „професионален“ клип – Кирил Петков не е намерил трасето, по което се работи“.

Това написа в профила и във Фейсбук бившият регионален министър Петя Аврамова.

„Важно е всички да знаят, че от година и половина не се строят и не се ремонтират важните за Северозапада пътища поради некомпетентността и безхаберието на Кирил Петков и компания“, твърди тя.

„Блокираха не само строителството, блокираха държавата. Сега хората се чудят как да си платят сметките, храната, лекарствата, а този, който ни вкара в хаоса, търси пътищата, които не е построил през трагичното му управление на държавата. Строителството на пътя Видин – Ботевград стартира през 2019 г. с отсечките Видин – Макреш и Мездра – Ботевград. Възложени са 128 км от общо 167 км от пътя. През 2021 г. правителството на ГЕРБ остави приключили административни процедури и възложено строителство от Видин до Ружинци и от Мездра до Ботевград“, твърди тя.

В момента имало спрени проекти, неразплатени ремонтни и строителни дейности.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети