Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петя Аврамова: Ползите от въвеждането на тол системата растат с всеки изминал ден

Политика

Петя Аврамова: Ползите от въвеждането на тол системата растат с всеки изминал ден

Петя Аврамова: Ползите от въвеждането на тол системата растат с всеки изминал ден - Tribune.bg
Снимка:

Бъдещето е в дигитализацията и то не може да бъде спряно, смята регионалният министър

Две години след въвеждането на тол системата ползите от съществуването ѝ растат с всеки изминал ден, посочи министърът на регионалното развитие Петя Аврамова по време на разискванията относно политиката за пътните такси.

Регионалният министър отчете, че приходите от тол такси имат ръст от 6 % спрямо постъпленията от миналата година от електронни винетки за МПС над 3.5 тона. По повод коментарите на левицата, че „милиардите от тол системата са се оказали мираж“ и че „тол системата е организирана схема, за която българската справедлива прокуратура ще се поинтересува“, министър Аврамова подчерта, че увеличението на приходите е въпреки намалените превозите.

„Нито една политическа атака не може да ги неглижира. От две години България има работеща, надеждна и бърза електронна система за таксуване при преминаване по републиканската пътна мрежа", категорична е Аврамова. По думите ѝ бъдещето е в дигитализацията и то не може да бъде спряно.

„Подобна сериозна реформа не може да се случи за един ден. Така е с всички значими промени, те изискват време, независимо дали са в икономиката, здравния сектор или пътния. Споменете си, че не беше далеч времето, когато ние лепяхме винетни стикери по стъклата на автомобилите си“, обърна се към лявата част на залата министър Аврамова. Тя изтъкна, че в момента винетки се купуват онлайн, от удобството на дома, дори направо от телефона.

„Системата непрекъснато се надгражда с нови функционалности в услуга на потребителите и в помощ на правоприлагащите органи. Тук искам да благодаря на всички служители от националното тол управление Благодаря на българските граждани за търпението, благодаря и за бизнеса. Тяхната подкрепа беше важна за нас“, изтъкна Аврамова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети