Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петя Аврамова във Враца: Доверие се иска, когато поемаш ангажименти и ги изпълняваш

Политика

Петя Аврамова във Враца: Доверие се иска, когато поемаш ангажименти и ги изпълняваш

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

„Можеш да поискаш отново доверието на хората, като покажеш как си изпълнил ангажиментите си към тях“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС във Враца и регионален министър Петя Аврамова. Тя провери напредъка в ремонтните дейности на няколко пътни отсечки на територията на област Враца.

Ремонт на над 100 км. пътища от републиканска пътна мрежа започна в областта. По отсечката от 2 км през с. Девене се подменя водопровода, а успоредно с това АПИ извършва и ремонт на пътя. Жителите на Девене се оплакваха от лошото състояние на пътя през селото, по който минава засилен трафик.

„В последните 4 години в ремонт на пътища на територията на област Враца са инвестирани около 100 млн. лв., а сега стартираме ремонти на нови над 100 км. Амбицията ми е до края на 2022 г. да бъдат ремонтирани почти всички държавни пътни отсечки на територията на област Враца“, допълни Петя Аврамова. По думите й ще се търсят и възможности за финаниране на ремонта на пътната връзка Враца – Оряхово, за която е необходим значителен финансов ресурс.

„В последните години, благодарение на целенасочената подкрепа на правителството и личния ангажимент на премиера Борисов, в област Враца бяха изпълнени или са в процес на реализация много проекти”, каза Петя Аврамова.

Тя даде за пример скоростния път Ботевград – Видин, който е един от топ приоритетите на правителството, както и в програмата за бъдещо управление на ГЕРБ-СДС.

„Строежът на Северозападната магистрала е вече факт. Само в участъка, преминаващ през област Враца, инвестицията е за 400 млн. лв.“, добави тя. Преди дни стана ясно, че до месец може да бъде положен асфалта на 1 км отсечка в участъка между Ботевград и Мездра. Срокът за приключване на проекта е краят на 2023 г.

В момента в областта се ремонтира пътната отсечка от малко над 6 км. от Враца през селата Паволче и Челопек, като инвестицията в нея е за близо 4,8 млн. лв. Ремонтът ще бъде продължен до с. Лютиброд в Мездра, след като беше извършена процедурата по прехвърляне на части от общински пътища от общините Враца и Мездра към АПИ. Тече ремонтът и на 23 км от пътя между Криводол и Фурен, както и подготвителни дейности на пътя към селата Горно Пещене, Тишевица и Върбица. Ремонтират се и още 38 км. в община Бяла Слатина към Габаре и Горна Бешовица. Очаква се да стартира ремонт на пътя между Мизия и Оряхово и още две пътни отсечки на територията на община Роман.

Коалиция ГЕРБ-СДС е с № 28 в бюлетината

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети