Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПГ на ГЕРБ - СДС няма да участва в провежданите от президента консултации

Политика

ПГ на ГЕРБ - СДС няма да участва в провежданите от президента консултации

Румен Радев трябва да плати цената за разделението на българската нация, изтъкна депутатът Даниел Митов

ПГ на ГЕРБ - СДС няма да участва в провежданите от президента консултации, съобщи на брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Считаме, че вече многократно беше нарушен диалогът. Считаме, че вече се водят разговори между другите парламентарни групи, които имат желание да съставят правителство“, коментира Атанасова. Тя напомни, че в рамките на 45-тия парламент ГЕРБ бе първа политическа сила, която взе мандат и покани по свое усмотрение две политически сили на разговори, които не се отзоваха. Затова юристката предположи, че, може би, сега реципрочно те не са поканени на разговори.

„В този смисъл ние не смятаме, че имаме място в президентската институция и провежданите консултации от г-н Радев“, заключи Атанасова.

Румен Радев трябва да плати цената за разделението на българската нация на президентските избори, посочи в допълнение и Даниел Митов от ПГ на ГЕРБ-СДС.

„Президентската институция по Конституция задължава президента да обединява нацията и да води диалог с всички политически партии. Г-н Радев наруши този принцип много отдавна, раздели българската нация“, уточни Даниел Митов.

От своя страна Томислав Дончев от ГЕРБ - СДС изтъкна, че за ГЕРБ е чест да няма нищо общо с това, което се случва в президентството.

„За нас е чест да сме изолирани, разграничени от това, което се случва“, подчерта Томислав Дончев.

Според него да събереш политически субекти, които нямат нищо общо помежду си, които нямат програма и цел, няма нищо общо с каквито и да било принципи в политиката.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още