Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заради изказване: Вежди Рашидов подаде оставка от два свои ключови поста след призив от ПГ на ГЕРБ-СДС /ОБНОВЕНА/

Политика

Заради изказване: Вежди Рашидов подаде оставка от два свои ключови поста след призив от ПГ на ГЕРБ-СДС /ОБНОВЕНА/

Заради изказване: Вежди Рашидов подаде оставка от два свои ключови поста след призив от ПГ на ГЕРБ-СДС /ОБНОВЕНА/ - Tribune.bg
Снимка:

Подобен език и разсъждения са недопустими за народен представител особено в момент като настоящия, се посочва в позицията на парламентарната група

Вежди Рашидов подаде оставка от два свои ключови поста - председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

„Подавам оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.  Още веднъж поднасям своите извинения за изказването ми днес”, заяви още Рашидов в позиция до медиите.

Малко по-рано ПГ на ГЕРБ призова депутата да се оттегли от постовете след свое заседание.

Повод за решението са думи на народния представител Вежди Рашидов в почивката на парламента по време на дебата по промените в Закона за защита от домашно насилие.

„Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“, се чува да казва Рашидов.

Той говори на зам.-председателите на НС Никола Минчев и Росица Кирова, когато се предполага, че микрофоните са изключени. Оказва се обаче, че тези на председателската катедра работят.

След това в позиция, изпратена до медиите, Вежди Рашидов поднесе официално извинение.

„Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие“, посочва бившият културен министър.

Народните представители от ГЕРБ-СДС се разграничиха от изказването на Вежди Рашидов. Подобен език и разсъждения са недопустими за народен представител особено в момент като настоящия, се посочва още в позицията на парламентарната група.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети