Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПГ на „Възраждане“ предлага парламентът, а не правителството да обявява извънредна епидемиологична обстановка

Политика

ПГ на „Възраждане“ предлага парламентът, а не правителството да обявява извънредна епидемиологична обстановка

ПГ на Възраждане предлага парламентът, а не правителството да обявява извънредна епидемиологична обстановка - Tribune.bg
Снимка:

ПГ на „Възраждане“ внася законопроект за изменение на Закона за здравето, с който предлага парламентът, а не правителството да обявява извънредна епидемиологична обстановка. В предложените промени е записано, че се отменя всяка възможност за задължителна ваксинация и имунизациите в страната стават препоръчителни, а глобите за неспазване на противоепидемичните мерки отпадат изобщо.

Законът в момента предвижда, който наруши или не изпълни въведени от министъра на здравеопазването или от РЗИ противоепидемични мерки, да се наказва с глоба от 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение - от 1000 до 2000 лв. Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв., а при повторно нарушение от 2000 до 5000 лв. От „Възраждане“ настояват този текст да отпадне.

Депутатите предвиждат още, че в случай на въвеждане на допълнителни ограничения при епидемия, като слагане на КПП-та или затваряне на обекти, това да продължава до 5 работни дни. Освен това извънредната епидемична обстановка да е до 2 месеца, гласи още проектозаконът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети