Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пиргова: БСП вероятно ще спечели София. Харизанов: На какво, на шах ли?

Политика

Пиргова: БСП вероятно ще спечели София. Харизанов: На какво, на шах ли?

Пиргова: БСП вероятно ще спечели София. Харизанов: На какво, на шах ли? - Tribune.bg
Снимка:

Манолова била лява кандидатура, но щяла да бъде подкрепена от либералното дясно, смята Пиргова

Има големи градове, в които БСП се намесва много по-решително и вероятно ще спечели столицата, коментира предварителните резултати от местния вот пред bTV политологът Мария Пиргова. „На какво, на шах ли?”, попита я в отговор на това твърдение анализаторът Георги Харизанов.

На въпроса дали резултатите от вота показват ерозия в ГЕРБ Харизанов коментира: „Ако ерозира, значи опозицията ерозира с по-бързи темпове, за да има такава разлика между управляващите и втората политическа сила”.

Според Пиргова пък ерозира политическата система и политическите партии губят доверие.

По думите на Харизанов на балотажите няма да гласуват хората, които до момента не са отишли до урните. „Тези, гласували за арх. Борислав Игнатов и Борис Бонев, по-скоро ще останат пасивни, тъй като не припознават свой фаворит на балотажа в София. Тези избиратели са хора с претенции, няма да гласуват просто за по-малкото зло”, смята той.

„Мая Манолова е лява кандидатура, но ще бъде подкрепена от либералното дясно. Мисля, че избирателите на Игнатов и Бонев ще гласуват за г-жа Манолова на балотажа”, контрира Пиргова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети