Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пламен Димитров: Петков и Василев – самонадеяни, с чувство на уникалност, което не прави добра услуга на България

Политика

Пламен Димитров: Петков и Василев – самонадеяни, с чувство на уникалност, което не прави добра услуга на България

Пламен Димитров: Петков и Василев – самонадеяни, с чувство на уникалност, което не прави добра услуга на България - Tribune.bg
Снимка:

„Не е необходимо Петков да подава оставка, те вече не са в управлението”, заяви в политическо предаване „Беновска пита“ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„Те са в оставка от момента, когато парламентът им гласува вот на недоверие. По-важно оттук нататък е дали ще има някаква формула за стабилизация на управлението и поне в следващите месеци да се получи един предвидим ход на всички мерки, които касаят и бизнеса, и домакинствата в навечерието на една зима, която няма да е никак лека! Очевидно отиваме на избори, но това трябва да даде ясен знак на тези, които все още са в парламента да вземат необходимите мерки, за да могат хората да посрещнат тази есен. Иначе с тези мерки, които има в актуализацията на бюджета за подкрепа за домакинствата за енергийните помощи, аз не мисля, че те ще могат да минат зимата! Час по-скоро в бюджета трябва да се заложат средства за социално слабите и уязвими групи и за заплатите на тези, на които плаща правителството!“, призова синдикалистът.

По думите му Асен Василев и Кирил Петков още отначало са показали ярка самонадеяност!

„Без да слушат каквито и да е експертни или други мнения, в много случаи не се съобразяваха с аргументи, които бяха много сериозни, направени и от нас, и от бизнеса, и от други организации, тоест от хората, които говорят от името на реалния живот! И ако бяха чували, сигурно дори и с незнанието си, може би щяха да направят по-добри неща, отколкото направиха до момента. Аз мисля, че тази самонадеяност и в момента, и някакво чувство за уникалност, което в последните дни все повече изкристализира, не прави добра услуга нито на тяхната партия, нито на България! В момента трябва да се търсят коалиционни формули, очевидно е, че България ще се управлява коалиционно, дори и след нови парламентарни избори”, каза Димитров.

На въпрос не извоюва ли Бойко Борисов отново лидерското си място с този геополитически и вътрешнополитически ход с легализирането на РС Македония в ЕС, президентът на КНСБ отговори, че постъпката на ГЕРБ е била естествено продължение на тяхната позиция през последните 5 години.

„Така че последователността в позицията на няколко правителства на ГЕРБ вече е била доказана и наистина. Но и ДБ доста добре се възползваха, защото в края на краищата парламентът гласува тяхното предложение, формално погледнато! Тоест и те сложиха червена точка към партията си. Така че евроатлантическите партии показват една завидна степен на отговорност по тази изключително важна тема и много чувствителна! Но трябва да обяснят на народа в момента! Не съм сигурен, че всички българи знаят какво пише във френското предложение. Тези три допълнителни изисквания как ще бъдат защитени не стана ясно в тази словесна престрелка от парламента към Кирил Петков и от Макрон и фон дер Лайен обратно към нас с благодарности! Това остана малко във въздуха и даде основание на всички скептици да твърдят, че това е предателство, а не най-доброто, което може да бъде направено! Аз смятам, че това трябва час по-скоро да бъде изяснено и българите да разберат какво всъщност сме дали като път на РСМ и на каква цена!“, категоричен бе президентът на КНСБ.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети