Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пламен Манушев: Промените в Закона за резерва на въоръжените сили целят попълване на военновременните формирования

Политика

Пламен Манушев: Промените в Закона за резерва на въоръжените сили целят попълване на военновременните формирования

Пламен Манушев: Промените в Закона за резерва на въоръжените сили целят попълване на военновременните формирования - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите приеха на първо четене промените

Основната цел на промените в Закона за резерва на въоръжените сили е попълване на военновременните формирования, посочи вицеадмирал Пламен Манушев в пленарна зала при обсъждането на промените в Закона за резерва на въоръжените сили на Република България.

„Най-сериозният проблем, който възникна, е попълване на военновременните формирования. Запасняците станаха на възраст и започнаха да излизат от резерва. Главната идея на законопроекта е да се запълни военновременният състав на нашите поделения, което това Народно събрание е гласувало“, изтъкна още народният представител от ГЕРБ. Вицеадмирал Пламен Манушев изтъкна, че Законът за резерва е приет през 2012г. за резерва, като от тогава са изминали осем години.

„Преди да обсъждаме доброволния резерв, трябва да се опитаме да решаваме тежкия проблем с некомплекта на армията“, възрази социалистът Николай Цонков. Той обяви, че депутатите от БСП ще се въздържат при гласуването.

„През 2011 г. при първото правителство на Бойко Борисов беше направена една сериозна реорганизация на Българската армия и бе въведен така наречения единен комплект за мирно и военно време. Това според мен е една от основните причини, за да стигнем днес до така предложените промени, с които се прави опит да се решат една част от проблемите, които са натрупани през последните 10 години и то не само за доброволния резерв, а в цялост за Българската армия“, посочи Цонков. Според него основният проблем в армията е недостигът на личен състав.

Със 103 гласа „за“ и 42 – „въздържал се“ парламентът прие на първо четене промените в Закона за резерва на въоръжените сили.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети