Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пламен Николов: Умните и красивите решиха, че келепирът стои над всичко

Политика

Пламен Николов: Умните и красивите решиха, че келепирът стои над всичко

Снимка:

„Жребият е хвърлен! Днес всички участници в политическия пасианс хвърлиха картите и заявиха на коя страна застават всъщност. Умните и красивите, елегантните и кресливите решиха, че келепирът стои над всичко. Ние, от ПП „Има такъв народ“, пък решихме, че това вече не е нашата игра. Не е, защото промяната трябва да бъде истинска, а не проста имитация или най-долно менте. Останалите показаха, че принадлежат към едно и също статукво и че разбират протеста просто като средство за осребряване на влияние“.

Това написа в профила си във Фейсбук доскорошният кандидат за премиер на ИТН Пламен Николов.

„Колкото и човек да е дипломатичен и диалогичен в името на общото благо, когато границата на съвестта бъде прекрачена, е по-добре да си пожелаем да преминем през пречистващия огън на изборите. Ето и най-важните лични причини, поради които не мога да приема да бъда Ваш министър-председател:

- Не желая да завися от произвола на политически играчи, с които единственото, което ни свързва, е, че не искаме нови избори;

- Вече нямаме естествени съюзници в този парламент, а изкуствени „борци“ против системата;

- Нямам намерение постоянно да се лишавам от безспорни експерти в правителството, заради неаргументираните прищевки на политически псевдопартньори;

Очевидно, и този път, заветът на древните българи ще остане неизпълнен и политическите съчки няма да оформят здрав сноп, който никое предизвикателство не ще пречупи.

Нека тази политическа незрялост от последните седмици на иначе опитните ни политици, която в същността си е най-обикновена корист, послужи като обеца на ухото за всички български граждани и нека на следващите избори бъдем безкомпромисни и спечелим безапелационно, за да не се налага ПП „Има такъв народ“ да участва в безпринципни парламентарни пазарлъци“, пише още той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още