Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП се събира на пленум - обсъждат изборите и тримата служебни министри

Политика

БСП се събира на пленум - обсъждат изборите и тримата служебни министри

БСП се събира на пленум - обсъждат изборите и тримата служебни министри - Tribune.bg
Снимка:

БСП събира на заседание своя Национален съвет, за да утвърди структурата и състава на Националния предизборен щаб на партията. Очаква се и позиция за статута на тримата членове на съвета, които станаха министри в назначеното от президента служебно правителство – правосъдния Крум Зарков, Весела Лечева, която пое спорта и Явор Гечев, който смени в земеделието Иван Иванов.

Очаква се да бъдат утвърдени структурата и състава на Националния предизборен щаб на социалистите. Предвижда се Националният съвет да приеме и решения, свързани с предсрочния вот на 2 октомври по отношение на формулата и начина на участие в изборите за народни представители, определянето на критериите и процедурите за издигане на кандидати на БСП.

Според Ирена Анастасова, зам.- председател на левицата няма да се решава въпросът с министрите, а може би само ще се обсъди. Пред БНТ тя заяви, че в партията не приемат ходът им с влизане в служебния кабинет като предателство, но самата тя не го приема за редно. 

„Не бих казала, че се разглежда като предателство, но че не е приятно и че нашите партийни членове коментират това поведение, това е факт. Според нашия устав - когато става дума дори за министри, Националният съвет трябва да се произнесе. Това досега се случваше, сега не се случи. Колегите, които приеха участието си като министри в служебния кабинет, избраха своето поведение и своя път. Логично е, че бидейки служебни министри, тези колеги няма как да участват в кампанията, няма как да помогнат на БСП и да се включат активно в предстоящите избори. Явно са направили този избор - да не помогнат на партията в този момент. Лично аз смятам, че не е редно. Ако бяха попитали Националния съвет или Изпълнителното бюро, не мисля, че щяхме да кажем - не. Това е техен начин на поведение, което говори за отношението към задачите, които трябва да изпълнява нашата партия”, каза Анастасова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети