Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП се събира на пленум - обсъждат изборите и тримата служебни министри

Политика

БСП се събира на пленум - обсъждат изборите и тримата служебни министри

БСП се събира на пленум - обсъждат изборите и тримата служебни министри - Tribune.bg
Снимка:

БСП събира на заседание своя Национален съвет, за да утвърди структурата и състава на Националния предизборен щаб на партията. Очаква се и позиция за статута на тримата членове на съвета, които станаха министри в назначеното от президента служебно правителство – правосъдния Крум Зарков, Весела Лечева, която пое спорта и Явор Гечев, който смени в земеделието Иван Иванов.

Очаква се да бъдат утвърдени структурата и състава на Националния предизборен щаб на социалистите. Предвижда се Националният съвет да приеме и решения, свързани с предсрочния вот на 2 октомври по отношение на формулата и начина на участие в изборите за народни представители, определянето на критериите и процедурите за издигане на кандидати на БСП.

Според Ирена Анастасова, зам.- председател на левицата няма да се решава въпросът с министрите, а може би само ще се обсъди. Пред БНТ тя заяви, че в партията не приемат ходът им с влизане в служебния кабинет като предателство, но самата тя не го приема за редно. 

„Не бих казала, че се разглежда като предателство, но че не е приятно и че нашите партийни членове коментират това поведение, това е факт. Според нашия устав - когато става дума дори за министри, Националният съвет трябва да се произнесе. Това досега се случваше, сега не се случи. Колегите, които приеха участието си като министри в служебния кабинет, избраха своето поведение и своя път. Логично е, че бидейки служебни министри, тези колеги няма как да участват в кампанията, няма как да помогнат на БСП и да се включат активно в предстоящите избори. Явно са направили този избор - да не помогнат на партията в този момент. Лично аз смятам, че не е редно. Ако бяха попитали Националния съвет или Изпълнителното бюро, не мисля, че щяхме да кажем - не. Това е техен начин на поведение, което говори за отношението към задачите, които трябва да изпълнява нашата партия”, каза Анастасова.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати