Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Битката за властта не трябва да се води чрез окаляне и лъжи за България

Политика

Плевнелиев: Битката за властта не трябва да се води чрез окаляне и лъжи за България

Плевнелиев: Битката за властта не трябва да се води чрез окаляне и лъжи за България - Tribune.bg
Снимка:

Радев иска по незаконен начин оставката на Борисов

„Резолюцията цели спирането на еврофондовете за България“. Това каза пред БНР Росен Плевнелиев (президент на България в периода 2012 - 2017 година). Според него резолюцията на Европейския парламент е символ на битка за власт: „И това, че под лидерството на президента популист Румен Радев, с подкрепата на БСП, ДПС и ДБ ние сме още една стъпка към смяна на властта, която да отиде в ръцете на БСП, ДПС и с подкрепата на популисти като Мая Манолова, Слави Трифонов“.

„Проблеми има, но еврофондовете не отиват да хранят вампири… Еврофондовете отиват за всички. Името на България беше охулено“, допълни той.

По думите му при протестите е налице двоен стандарт. „Приветствам всеки, който протестира на принципна основа, и всеки, който дава и решения казусите да не се повтарят. Тук не сме видели много решения, а по-скоро тежка политическа конфронтация, а е време и за това. Големият липсващ тук е държавният глава, който вместо да оглавява протестите, трябва да разбере, че той е президент на всички българи и да покани всички на масата за търсене на правилните решения“, коментира Плевнелиев.

Той подчерта, че Румен Радев иска по незаконен начин оставката на Бойко Борисов.

„Радев щеше да получи властта незаконно. Той може да свали доверието си, но няма право да иска оставката на премиер. Ако Борисов беше подал оставка, щеше да дойде едно лявопопулистко правителство, а това щеше да нанесе трайни щети върху демокрацията в страната. С оставането на Борисов на власт избираме по-малкото зло. Битката между генерал Радев и генерал Борисов е безумна, безсмислена, от нея нямаме нужда… ГЕРБ не са перфектни, допуснали са грешки, в края на един политически цикъл са, но битката за властта не трябва да се води чрез тотално окаляне на България с лъжи и безпринципни политики“, каза Плевнелиев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (11)

Това недоразумение такива простотии изплю по БНР, ама моля ви се трябва да се направи референдум, и да му се забранят всякакви ефирни изяви. Просто замърсява ефира. Все, достойният президент Радев, му е виновен. Този Плевньо е такава долна и мръсна подлога, так чак бившата му жена каза, че не става за президент, и се срамуваше да се явява с него. Мафиотът го инсталира на този пост, за да му го пази, но тъй като нищо не може да открадне оттам, се отказа. Резолюцията за България е справедлива, и подкрепя гражданското общество. А това, че са извадени кирливите ризи на хунтата пред Европа, е едно голямо постижение за честните българи. А Истанбулската конвенция е подписана от Екатерина Захариева през 2016 г.
09.10.2020 15:53 / Отговор
Факт! Скрий се, червен трол!!! Президентът Плевнелиев е уважаван от световната демократична общност и канен на световни форуми за лекции. Зеленият резидент на червената мафия Радев обикаля села и градчета и злобно плюе и повече никъде на Запад не е канен.
А резолюцията е получила подкрепа от зелени и червени чрез наложеното от тях включване в нея на искане за признаване на Омо-илинден и на Истанбулската конвенция. БеСеПето само се набута, след като истерично се бори срещу нея!
09.10.2020 16:12
ДО АНОНИМНИЯТ ДРУГАР/ ДРУГАРКА НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ПРОДАЖНИЦИ ТАКИВА!
МРЪСНИЯТ ТЪП ФАТМАК РАДЕВ Е ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И ДОСТОЕН!!
ТОЙ ОТДАВНА НЯМА ДОСТОЙНСТВО НИТО КАТО МЪЖ НИТО КАТО ЧОВЕК!
И МА НАС НИ СЕ ИСКА ДА СЧУПИМ ТЕЛЕВИЗОРА КАТО ВИДЯ ТАЗИ ПОМИЯ КЛЕВЕТНичка ЙОНЧЕВА!! И НА НАС НИ СЕ ИСКА Да Си ЗАТВОРИ УСТАТА ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ Да ДА НЕ И СЛУШАМЕ КЛЕВЕТИТЕ И ЛЪЖИТв! Всички патологични БСП и ДБ да бъдат забранени! Мръсни предатели! Няма да им простим! Ще бъдат като тъмно петно във учебници !
10.10.2020 00:00
Защита Защо премиерът на България и главният прокурор не отидоха в Европарламента, както Орбан, и да оборят повдигнатите въпроси, както направи Орбан? А Истанбулската конвенция е подписана от Екатерина Захариева през 2016, но не ратифицирана от парламента, тъй КС има решение, че не съответства с Конституцията. Сега, като Герб променят основния закон, ще я ратифицират.
09.10.2020 16:29 / Отговор
До Факт никъде в резолюцията не видях ОМо Илинден, говори се за ромите, и то в няколко пункта.
09.10.2020 16:36 / Отговор
Спирането на еврофондовете тепърва се обсъжда с цел спазване на върховенството на закона да бъде заложен за принцип за целия ЕС.
09.10.2020 17:41 / Отговор
кесо Каква огромна разлика от посредствените кремълски марионетки като Гошо Тарабата /познат и като Георги Димитров/, Васил Коларов, Вълко Червенков, Румен Радев и един наистина образован, интелигентен европейски скроен президент като Плевнелиев. Затова неговото изолиране от политиката, за което носи огромна вина и Борисов, е успех за прокремълските сили и загуба най-вече за България. Именно такъв човек като Плевнелиев е нужен повече от всякога в българската политика.
09.10.2020 17:59 / Отговор
Браво! Точно!
09.10.2020 22:17
Комсомолчето, което ни изложи в Бъкингамския дворец, държеше се като шушумига, а и не знае, че Чехия и Словакия са две отделни държави. Да не говорим за планината Пирин и скалистите планини. А колко парички е краднал от регионалното министерство, само той си знае. Един обикновен лигльо!
10.10.2020 14:44
До анонимен комсомолец Господин Плевнелиев никога не е плювал или продавал родината ни за негова облага КАТО ЧЕРВЕНИЯТ ПРЕДАТЕЛ ФАТМАК РАДЕВ!!!
ЕИЕ КОМУНИСТИТЕ ВИ ЛЪСНАХА ГОЛИТЕ ДУПЕТА ПРЕДАТЕЛСКИ!
ОСВЕН ФАЛШИВИ НОВИНИ И ДА ПЛЮЕТЕ И ПЛЮЕТЕ ХОРАТА РОДИНАТА ДРУГО НЕ ЗНАЕТЕ!
КОМУНИЗМА САКО НА ТОВА ВИ НАУЧИ!
ЛЪЖЕТЕ И ПУСКАТЕ СЛУХОВЕ " ЕДНА ДРУГАРКА КАЗА ...." !
КАТО ЛЪЖКИНЯ ЙОНЧЕВА И КЪНЕВА / КЪНЕВ! РУСКИ ПОДЛОГИ БОКЛУЦИ!
10.10.2020 15:49
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети