Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Борисов не трябва да влиза в играта на Радев, тя е безумна и безсмислена

Политика

Плевнелиев: Борисов не трябва да влиза в играта на Радев, тя е безумна и безсмислена

Плевнелиев: Борисов не трябва да влиза в играта на Радев, тя е безумна и безсмислена - Tribune.bg
Снимка:

В никакъв случай Бойко Борисов не трябва да играе играта на Румен Радев. Тя е безумна и безсмисслена. И не е битка на гражданите, а е просто важна за втория мандат на Радев. Един мъдър политик не бива да играе тази игра. Това коментира президентът Росен Плевнелиев в периода 2012 - 2017 г.  пред „Нованюз“.

„Радев наруши Конституцията десетки пъти. Поиска абсолютната власт в държавата, искайки оставките на правителството, НС, главния прокурор по незаконен начин, взривявайки принципите за баланс между силите“, коментира той.

Пред Nova News Плевнелиев отбеляза, че е важно Борисов да е вътре в партията си, да я заздрави и да излъчи нови представители. Според него Борисов е широкоскроен, ще се поучи от грешките си, но не бива отново да е кандидат-премиер.

„Трябва ни президент, който да ни лекува, може да бъде голям лекар на България. ГЕРБ трябва да излъчи за вицепрезидент човек от партията", каза още Плевнелиев.

„Президентът съсипва собствената си държава, чуждестранните инвестиции в момента са 0%, затова отговорен е държавният глава. Той назначи дясната си ръка за министър-председател. Борисов е демократ, а Радев автократичен лидер, който не спазва Конституцията", подчерта Плевнелиев.

И призова гражданите да си дадат сметка докъде би довел втори мандат на Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати