Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Христо Иванов не казва цялата истина за Росенец

Политика

Плевнелиев: Христо Иванов не казва цялата истина за Росенец

Плевнелиев: Христо Иванов не казва цялата истина за Росенец - Tribune.bg
Снимка:

Знаели ли са Доган и Радев за акцията, звънял ли е Христо Иванов в НСО?

Президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев допуска, че съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов не казва цялата истина за подготовката на акцията на плажа в бургаския парк „Росенец“ през лятото на миналата година.

Плевнелиев предполага, че Христо Иванов е звънял в НСО в дните преди да се появи на плажа в "Росенец" с надуваема лодка с още един негов приятел и с камера.

Тепърва ще стане ясно, че Христо Иванов не казва цялата истина какво се е случило с подготовката на акцията. Тя не е толкова случайна, колкото изглежда. Аз преполагам, че Христо Иванов е звънял на НСО дните, преди да се появи на плажа „Росенец“ с една надуваема лодка, с един негов приятел и с камера. Ако Христо Иванов е честен и признае дали е звънял на НСО предишните дни, за да им каже, че ще се появи там, това означава, че и Доган, и президента Радев са знаели за тази негова операция дни преди това“, обясни Плевнелиев пред dir.bg.

Плевнелиев уточни, че той е дал на Христо Иванов път в политиката, който преди това е бил шеф на неправителствена организация. Сега обаче, неговата партия "Демократична България" е извършила най-голямото предателство, като е отказала на ГЕРБ да съставят правителство на проевропейските сили.

Всичко, което се случва днес в България, се базира на това, че у нас нямаше лустрация. Агентите на държавна сигурност доминират всичко в страната, твърди Росен Плевнелиев. Той посочи Иван Костов като виновен.

Плевнелиев се позова на разговори с президента от 1997 до 2002 г. Петър Стоянов и председателя на 36-ото Народното събрание Александър Йорданов, които му споделили, че при управлението на кабинета "Костов" от 1997 до 2001 г, законът за лустрацията е бил готов, но лично министър-председателят се е разпоредил да няма лустрация.

Според Росен Плевнелиев Иван Костов е дал икономиката на България в ръцете на олигархията, от където сега идва и задкулисието. Плевнелиев даде за пример програмата на СДС от 1997 г, в която се обещават на избирателите 36 милиарда долара приходи от предстоящата тогава приватизация. След това обаче са били събрани под 3 милиарда долара.

Росен Плевнелиев е категоричен, че няма намерение да се кандидатира отново за президент, но смята, че президентът Румен Радев няма да спечели втори мандат. Плевнелиев каза, че се е ангажирал да работи за това демократичните и европейско мислещите политици в България да извадят силна кандидатура, която да има по-големи шансове от Цецка Цачева срещу Румен Радев. Личното мнение на Плевнелиев е, че това може да бъде само Кристалина Георгиева. Въпреки това, той не изключи и възможността през октомври тази година да станем свидетели на "генералска битка" за президентството между Румен Радев и Бойко Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати