Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален

Политика

Плевнелиев: Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален

Плевнелиев: Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален - Tribune.bg
Снимка:

Президентът търси хаоса в държавата, действията на Радев ни подсказват, че крие нещо

„Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален“, заяви пред Нова ТВ Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017).

„Това, което се случва, сме го виждали и преди - граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин. В протестите участват и политици. Провокатори също сме виждали. Големият проблем е в действията на президента Радев. Той каза „всяко упорство увеличава риска от хаос”. Президентът е човекът, който търси хаоса в държавата. Имам своето обяснение за неговите действия, които са опасни. Държавният глава трябва да търси помирение в обществото. Радев търси конфронтация“, коментира Плевнелиев.

„Очаквам, че той ще продължи с действията си. Това му изнася.  Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента и по България. Радев е умен и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете”, поясни Росен Плевнелиев. 

Плевнелиев посъветва Радев, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила.

„Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава, не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност. Нека институциите се занимават с по-смислени каузи, отколкото да водят безсмислена битка. Прогнозирам, че няма да има предсрочни парламентарни избори“, заключи Плевнелиев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

кесо Абе барем ще има да разправя след години в кръчмата на село какви коремни правил като президент и какъв страшен юмрук имал та го показвал на тълпата.
12.07.2020 10:35 / Отговор
Кина Тоя тъпчо що не се скри - провален като мъж, като президент, като полбитик! Също като Радев - търчат по млади жени! Стари петли, не ги е срам!
12.07.2020 12:19 / Отговор
Този дебил Защо му дават да прави оценки, втората му съпруга, я беше срам, че го направиха президент. Вицепрезидента Маргарита Попова също бе отвратена от поведението. Само историята ще оцени качествата на управленците ни. Трябва да минат години.
12.07.2020 12:49 / Отговор
Аут! Смешен си, червен трол!
12.07.2020 13:25
До плебеите от БКП! Г-н Плевнелиев е с висок международен авторитет и непрекъснато канен за доклади в световни и европейски форуми!
12.07.2020 13:28
Тартаковер Винаги съм уважавал умните и стойностни хора, има ги в цялата страна, има ги и в ГЕРБ. Но не в парламента, там нивото е свръхниско. Стойностните са част от онези гласували за ГЕРБ българи, които по някакъв начин са се объркали, надявам се тези 11 години да са ги отрезвили. Но със сигурност тук коментиращите са извън тази част. Тук преобладава вроденото слабоумие, ниския интелект, просташкия речник, хората с проблеми под мозъчната кора. Да опаковаш хората които не приемат бандитизма в едно определение-комунисти, червени, тролове на БКП, означава само едно, отличаваш се с потресаваща тъпота! На такива хора Плевнелиев залепва като подходящ президент. За всички останали е палячо !
12.07.2020 17:06 / Отговор
Банчо Засрами се бе ти се провали бухал
19.07.2020 21:00 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети