Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев призова да се намерена формула за управление, която да постави популистите „Възраждане” и ПП в изолация

Политика

Плевнелиев призова да се намерена формула за управление, която да постави популистите „Възраждане” и ПП в изолация

Плевнелиев призова да се намерена формула за управление, която да постави популистите Възраждане и ПП в изолация - Tribune.bg

Той смята, че раздор между ПП и ДБ ще има много скоро

Изборът на Радев за третия мандат ще е между БСП и „Български възход”. Такова мнение изрази президентът на България (2012 г. - 2017 г.) Росен Плевнелиев в студиото на „Офанзива” по NOVA NEWS. Според него обаче, ако се стигне до третия мандат, той трябва да отиде при БСП. Президентът е длъжен да даде реверанс към партията, която го подкрепи”, коментира Плевнелиев. От своя страна БСП трябва да покажат отговорно отношение, да подкрепят институциите”, допълни той.

Плевнелиев призова да бъде намерена формула за управление, „която да постави популистите – „Възраждане” и „Продължаваме Промяната” в изолация”. „Това би било най-добре за България”, смята той.

Той определи ДБ, ГЕРБ, ДПС и БСП като „системни партии”. „Радвам се, че БСП излязоха от рамката на популистите и играят собствената си игра, защото те са системна, демократична партия. По същият начин са ГЕРБ, ДБ, ДПС. Много бих искал да видя форма на експертно сътрудничество”, каза Плевнелиев.

Според него правомощията на президентската институция не трябва да бъдат ограничени. „Вярвам, че президентската институция добре балансира и мъдростта на създателите на нашата Конституция от преди 30 години, се доказа във времето”, коментира той.

„За” или „против” хартиената бюлетина той коментира така: „Категорично съм за смесено гласуване. Машините докараха до рекордно ниска избирателна активност България, която подкопава основите на нашата демокрация. Трябва да има смесено гласуване. Убеден съм, че ако се въведе смесено гласуване ще има поне 300 000 гласа отгоре”.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати