Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Радев е популист, който иска да вземе властта

Политика

Плевнелиев: Радев е популист, който иска да вземе властта

Плевнелиев: Радев е популист, който иска да вземе властта - Tribune.bg
Снимка:

Българската външна политика е проактивна, това се цени от ЕС

Президентът Радев е в началото на своята амбиция да вземе властта и да управлява държавата. Това заяви президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) пред БНТ.

„Повече от ясно е. Той обещава на българите, че ще пребори корупцията, ще омете елити, денонощно, всеки ден критикува собствената си държава, институциите, от които той е част. Той се бори за властта. Радев освен да посочва проблеми, не дава решения. Това за мен говори, че е популист, един от многото, популистите, в която и да е държава, не дават решения за хората“, каза още Радев.
Той припомни, че е апелирал 100 пъти към Радев. И пак го направи: „Г-н президент, по-малко популизъм – повече решения“.

На въпрос, дали счита, че коалиция на евентуална партия на Радев с БСП, ще бъдат достатъчно мощни. „Този план в момента се случва“, каза Плевневлиев.

„Мая Манолова, и Слави Трифонов, и БСП, и ДПС, и Марешки, и под ръководството на президента Радев за мен са този блок, който ще иска да вземе властта. И ние го виждаме всеки ден с тяхната амбиция и да променят курса на историята на България", коментира Плевнелиев.

Той коментира и евентуално посещение на Радев в Москва на 9 май.

„Това, което Радев ще направи на 9 май в Москва, аз съм крайно несъгласен, защото считам, че с неговото посещение, което досега нито един държавен глава е правил, той - вместо да чества деня на Европа със своите европейски партньори, той ще отиде за Деня на победата, той ще изпадне в окончателна дипломатическа изолация и недоверие. По-лошото е, че той ще официализира тезата на българските русофили, която е исторически погрешна, че България е освободена от Русия на 9-ти септември. България не е освободена, България е поробена, окупирана от Русия. Радев ще допусне национално предателство, като отиде да се поклони в Русия“, каза Плевнелиев.

По отношение на протеста на медсестрите в Партийния дом, Плевнелиев отбеляза, че протестът е демократично право, но той се нагледал на подобни акции, които са единствено медийно програмирани. Пет медицински сестри стават някакви квазигерои в медийното пространство. Накъде сме тръгнали и какво искат те, запита той и посочи, че това не е добре за България.

Той коментира и мигранските проблеми. „България в момента седи много добре, години назад външната ни политика беше да се наведем, да отмине ураганът. Днес България е проактивна. Това се оценява от целия Европейски съюз, особено от съседите ни Гърция и Турция, които виждат България като един естествен мост и голям приятел. Когато виждаме, че на гръцката граница е пълно с мигранти, а на българската няма никой, това е доказателство, че българската външна политика е сработила. И това изцяло в интерес на България“, обясни Плевнелиев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Недоразумението защо още е на свобода? Отдавна трябваше да е в усмирителна риза. Толкова тъп и прост човек не сме виждали, и този 5 години ни излагаше пред света.Разбира се, че ще отиде на 9 май, ако не бяха руснаците, и досега щеше да има фашизъм и нацизъм.Германците продължават да се срамуват за миналото си, и затова приемат бежанци, да си изчистят греховете към човечеството.
07.03.2020 15:21 / Отговор
Недоразумението си ти А рушняците ,как ще си пречистват греховете пред човечеството?С някоя нова окупация на някоя своя територия ли,а антифашисте?Дано някога станеш недоразумение,като Росен Плевнелиев.Пожелавам ти го от сърце,но при тебе е невъзможно,заради цимент марка 500,който е използван за празнотите в главата ти.
07.03.2020 17:39 / Отговор
Когато ги пречистят американците, британците, и всички велики сили, които бомбардираха градове и села, и избиваха невинни хора.
08.03.2020 08:47
Гато Подстрижи се бре,убавецо.
07.03.2020 21:16 / Отговор
Владо По- неприятен президент никоя европейска държава не е имала. Типичен продажник..., останаха лоши последствия за България.
08.03.2020 18:12 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати