Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Радев не разбра какво е да си президент, не спазва Конституцията

Политика

Плевнелиев: Радев не разбра какво е да си президент, не спазва Конституцията

Плевнелиев: Радев не разбра какво е да си президент, не спазва Конституцията - Tribune.bg
Снимка:

Някои имат интерес да няма редовни избори, защото трудно ще влязат в НС

„Ситуацията е многопластова. Освен честно протестиращи граждани има и политици, които имат интерес да не се проведат редовни избори след няколко месеца, защото трудно ще влязат в парламента. Това са Мая Манолова, Слави Трифонов, Корнелия Нинова. Ако се върнем назад във времето, това са хора, които припознаха правителството на Орешарски. Трябва да се отчетат и интересите на няколко олигарси, които искат да всеят хаос“. Това каза пред БНР Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 година.

Според него „големият проблем е усещането у хората за несправедливост, но и липсата на президента – Румен Радев не разбра какво е да си президент на републиката и преследва само властовите си амбиции“.

Плевнелиев очерта един лош и един разумен вариант за България: „Лошият вариант е при преплитането на интереси и апетити на президента и на партии, Бойко Борисов да се поддаде на натиска и да подаде оставка. Ако това стане, протестът ще се насочи към главния прокурор. Румен Радев ще състави марионетно правителство, ще спретнат един нов „Костинброд“. ГЕРБ, дори да остане първа политическа сила, ще е много отслабена. Парламентът ще е раздробен и ще има слабо мнозинство. Разумният вариант е президентът да започне да работи като президент на всички българи – да покани протестиращите, профсъюзите, обществените фактори да търсят заедно решение за една по-справедлива България. Партиите ще се подготвят за избори и ще успеят да изчистят всички задкулисни интереси, ще дадат път на младите. Трябва да се създаде обществен съвет към президентската институция и към Министерския съвет“.

Росен Плевнелиев е категоричен, че „решение има, промяната е възможна – протестиращите трябват да са по-конкретни в исканията си, а исканията да са работещи. Някои играчи ще се възползват от извънредната ситуация и ситуацията на хаос“.

Според него президентът Румен Радев не спазва Конституцията – „няма право да иска оставката на премиера и на главния прокурор, такова право имат съответно парламентът и Висшия съдебен съвет.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Гражданин Някой смятал ли е с колко МИЛИАРДИ краля-слънце е задлъжнил България и нашите деца до момента? Смятам, че правителството му е пълно с некадърници, послушковци, ласкатели на егото му, предатели на националния интерес, крадци, детеубийци (Московски с трагедията на Боровец, Москов с аферата с турския Пентаксим), синчета на наглеци като Лъчо мозъка и олигарси. Дотегна на всички и е време да си ходи!
26.07.2020 11:03 / Отговор
кесо Е, таварищ Решетников съвсем не е поставял Румбата на това място за да бъде български президент, а за да прави точно това което прави в момента - държавен преврат в интерес на путинистка Русия.
Почтените хора като президента Плевнелиев продължават да правят една и съща грешка. Изхождайки от своите понятия за почтеност и държавническа отговорност, да мерят със своя високоморален аршин шайката червени разбойници, която тормози България вече 101 години.
26.07.2020 11:53 / Отговор
По-червени милиционери от ГЕРБ-авите не съм виждала , и във висока степен те са и агенти на ДС, масони и възпитаници на Магнаурската школа в Симеоново. Всички са си комунисти,от където и да го погледнеш.
26.07.2020 12:51
На тази марионетка няма ли кой да й запуши устата. Аз не съм гласувала за това недоразумение, защото от началото виждах, че е подлога на Борисов и мафията му. Не трябва да му се дава трибуна, защо Петър Стоянов и Първанов не се изказват? Защото са държавници и пазят институцията на Президента, който е избран мажоритарно. Ренегатът Близнашки пише и диктува изказванията на това долно същество- плазмодий, защото бившата му партия не го издигне за президент. И сега си прокарва чрез този , конституционните бръщолевения, и иска оставката на Радев. Хайде стига с тая мантра, че Русия ги издигнала, издигнаха го независими, както и партията на Първанов- АБВ, но после се отметнаха, и Нинова го подкрепи. Решетников е човек на професора от Атака. А на Радев CV е много повече евроатлантическо, отколкото на това недоразумение. Плевнелиев, БОРИСОВ са срам и позор за България.
26.07.2020 12:42 / Отговор
Тартаковер Коментарът ми за Плевнелиев винаги е кратък и винаги еднакъв. Палячо !
26.07.2020 14:58 / Отговор
Аут! Жалък психодесен!
26.07.2020 15:05
Не е за приказване Как не го е срам ТОВА не знам !?
26.07.2020 15:39 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети